Home Crna kronika ​Zatvorenici iz mostarskog KPZ-a izazvali sukob: Izboden improviziranim nožem zbog duga od...

​Zatvorenici iz mostarskog KPZ-a izazvali sukob: Izboden improviziranim nožem zbog duga od 100 KM

SHARE

Zatvorenik u Kazneno-popravnom zavodu Zenica izboden je u petak navečer tijekom večere i to improviziranim nožem koji je napravljen od drške od džogera, a još nekoliko osoba je ozlijeđeno u tuči do koje je došlo zbog sukoba dvojice zatvorenika uzrokovanog dugom od 100 maraka.

Potvrdio je za Faktor ovo i Redžo Kahrić, direktor KPZ-a Zenica. Prema njegovim riječima, sukob između dvojice zatvorenika koji su u KPZ Zenica iz Mostara stigli prije nekoliko mjeseci, tinjao je već 20 dana.

– Eskaliralo je sve u petak navečer pošto jedan zatvorenik drugom nije želio vratiti novac. Svađali su se, a u sve su se umiješali još neki zatvorenici. Na koncu treći zatvorenik se posvađao s onim koji je potraživao dug, te ga je išamarao. Ovaj, uvrijeđen šamarima koje je primio u društvu drugih zatvorenika, sačekao je vrijeme večere i nasrnuo na njega, te mu zadao pet ubodnih rana. Jednu ranu je ovaj zadobio u blizini srca, a druge četiri s leđa – kazao je Kahrić.

Tijekom večere u kantini bude blizu 150 osuđenika koji se izmjenjuju u tri grupe. Nakon tog događaja stvorile su se dvije grupe, jedna je stala u zaštitu zatvorenika koji je uboden, dok su drugi stali na drugu stranu. Straža je na vrijeme reagirala, spriječila moguću masovnu tuču i sve ih uhitila.

Prilikom sprečavanja sukoba sedam zatvorenika je ozlijeđeno, a nanesene su i ozljede stražarima. Jedan od zatvorenika je stražara udario glavom u glavu te je upućen na pregled u Hitnu pomoć, dok je drugi stražar zadobio ozljede noge.

Izbodenom zatvoreniku pomoć je ukazana u Županijskoj bolnici u Zenici te je on prebačen na kirurgiju gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, a nakon pružene pomoći pacijent je vraćen u KPZ.

Iako zenička policija nije imala nikakve informacije o događaju, Kahrić je istakao da je policija pozvana i da je upoznata o svim detaljima.

– Policija je obavila očevid  te je istraga u tijeku. Zatvorenici su disciplinski procesuirani, a protiv dvojice će biti podnesene i kaznene prijave zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i napada na službenu osobu, kazao je Kahrić, te dodao da je osobno proveo istragu i otkrio sve detalje.