Home Crna kronika Brutalno ubio Kristinu (19): Defektologinja konfuzno govorila o nalazu

Brutalno ubio Kristinu (19): Defektologinja konfuzno govorila o nalazu

SHARE
U nastavku suđenja trebala bi svjedočiti i sestra Davida Komšića.

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan.

Trebao je svjedočiti Zdravko Krznarić, koji je prema optužnici bio u vezi s Kristinom Krupljan, no on se na sudu nije pojavio, a svoj nedolazak ispričao je bolešću.

Nakon toga Komšićev branitelj Veljko Miljević, koji je predložio saslušanje Krznarića, predložio je da se njegov iskaz pročita. Isto tako predložio je da se zbog zaštite žrtve i njezina života s tog dijela suđenja isključi javnost, čemu je sud udovoljio.

Defektologinja Felicita Murković poprilično konfuzno iskazivala je o nalazu koji je uime Centra za socijalnu skrb izradila o obiteljskim i ekonomskim prilikama Davida Komšića. Iz njezina iskaza proizlazi da svjedokinja ne zna je li nalaz radila za postupak u kojem se Komšiću sudilo zbog prometne nesreće ili za ovaj za koji mu se sada sudi.

Kazala je da je o njegovim obiteljskim prilikama razgovarala s njegovim roditeljima te s njim dok nije završio u pritvoru. Pomutnja je nastala jer je izvješće koje je dostavljeno sudu nastalo u ožujku 2017., dok je svjedokinja rekla da je s Komšićevim roditeljima razgovarala u svibnju 2017. Upitana da to objasni, kazala je da nije smatrala da treba razgovarati s roditeljima s obzirom na to da je razgovarala s njima još prije. A navela je da je iz tih razgovora proizlazilo da Komšić odrasta i da je odgojen u adekvatnim uvjetima.

Kada joj je sutkinja Sanja Mazalin predočila da je Centar postupke protiv Komšića vodio zbog posjedovanja jointa, prijetnje i nanošenja ozljede te prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a ništa od toga nije navedeno u izvješću koje je sudu dostavljeno 2017. nakon teškog ubojstva Kristine Krupljan, na upit zašto je to tako, svjedokinja je kazala da se sve to dogodilo u kratkom vremenu, a da on prije toga nije bio evidentiran kao maloljetnik koji bi počinio neko kazneno djelo.

U nastavku suđenja trebala bi svjedočiti i sestra Davida Komšića.

Podsjetimo, Komšić (20) je optužen da je lani u veljači s 88 uboda nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19). Mladenačka ljubav koja je počela još u osnovnoškolskim klupama krvavo je okončana 22. veljače u 21.30 kada je Komšić, kako ga se tereti, na izrazito okrutan način i iz bezobzirne osvete ubio Kristinu Krupljan.

Komšić se tereti da je Kristini Krupljan zadao 73 ubodne i 15 reznih rana nožem. Rezao ju je po glavi i tijelu, a čak 40 puta, precizno su utvrdili sudski vještaci, nesretnu je djevojku ubo u vrat. Sve se dogodilo u njezinu automobilu. Prema optužnici, motiv takve svireposti bio je to što je Kristina Krupljan rekla Komšiću da je njihova veza gotova te da je ona u vezi s drugim muškarcem s kojim je i trudna. Prije ubojstva njih dvoje bili su na večeri, a nakon što su se dovezli pred Kristinin stan, Komšić ju je divljački napao. Nož je imao kod sebe. Kako su iskazivali svjedoci ispitani u istrazi, nosio ga je sa sobom kako bi se obranio.