Šarmantni chef Ivan Pažanin nam je ekskluzivno dao recept povodom Dana zaljubljenih, koji će vas, kako se našalio, dodatno zbližiti. I da, dodao je da mu je obilježavanje ovoga dana simpatično, no, savjetuje da bi svaki dan trebalo slaviti ljubav.
A sad, samo za vas, recept ovog „najpoželjnijeg kuhara“.
Rižoto s kozicama, kamenicama, šampanjcem i jagodama
– Pripremite riblji temeljac. Na maslinovu ulju dinstajte kapulu i češnjak. Nakon toga, ubacite kozice i sve to zalijte šampanjcem.
– Čekajte da kiselina ishlapi te dodajte riblji temeljac i po želji ubacite rižu. Prodinstajte sve pažljivo kako ne bi pukle kozice. Miješajte dok se riža ne skuha.
– Kada je rižot gotov, ubacite kamenice da se povežu s jelom. Začinite po želji i na kraju, po potrebi, dodajte maslac. Po rižotu pospite komadiće jagoda. Jelo poslužite s crnim ili bijelim vinom.
Nakon što malo predahnete od ove delicije, Ivan savjetuje da se za desert držite jagoda koje ćete sljubiti s kremom od mascarponea i cimeta.
Složit ćemo se s Ivanom Pažaninom i zaželjeti vam dobar tek i da vam svaki dan bude Valentinovo!