Home Društvo Metkovski studenti Ante Primorac i Josip Matić angažirani u projektu “Split Tech...

Metkovski studenti Ante Primorac i Josip Matić angažirani u projektu “Split Tech City”

SHARE

Split je itekako prepoznat na turističkoj karti svijeta, a mogao bi biti i Silicijska dolina Mediterana u čemu sudjeluju i dva Metkovca, studenti FESB-a Ante Primorac i Josip Matić.

Ovdašnji mladi IT stručnjaci smatraju da Split može i mora postati sinonim za grad u kojem se susreću tehnologija i turizam. Oni grade brend Split Tech City, a tako se zove i prvo formalno udruženje gradske tehnološke zajednice. Prvi članovi su 13 meetupova, 22 tvrtke i sedam udruga, a partner im je Županija.

Službeno predstavljanje i druženje članova bilo je proteklog vikenda u prostorijama WIP Coworkinga na Žnjanu. Mnogi će reći da je ovo prijelomni trenutak u razvoju splitske tehnološke zajednice, a iza svega stoji mnogo dobrovoljnog rada, uz redovite poslove koje obavljaju u svojim firmama.

– Volonterski guramo ovaj projekt dvije godine. Vrijednost koju stvorite nadoknađuje sav trud, a iskustvo koje steknete i know-how koji imate neprocjenjivi su. Cilj “Split Tech Cityja” je povezati sve pojedince i tvrtke u propulzivnom tehnološkom sektoru, poticati razvoj inovativnih projekata te aktivno educirati i usmjeravati mlade naraštaje prema iznimno traženim i visoko plaćenim tehnološkim zanimanjima – kaže Toni Trivković, koji je zajedno s Antoniom Šerićem prije četiri godine osnovao udrugu Startup.hr, a 2016. i istoimeni portal koji prati rastuću tehnološku zajednicu.

Sada Startup.hr postaje Split Tech City, a portal Startup.hr je preimenovan u Split Tech City. Imat će hrvatsku i englesku verziju, a na potonjoj će raditi i Michael Freer, Englez koji više od dvije godine živi u Splitu i također značajno pridonosi razvoju startup zajednice.

Toni Trivković ističe i kako će na novom webu Split Tech City, uskoro imati i sekciju Poslovi, tako da će to biti izvor informacija za studente, mlade ali i sve ostale pri traženju posla u tehnološkom sektoru. Dizajnerica stranice je Zrinka Buljubašić, a uz ostale u timu su angažirani studenti FESB-a Ante Primorac i Josip Matić.