Home Društvo Vatrogasci iz ZHŽ-a uskoro na usavršavanje u Makarsku

Vatrogasci iz ZHŽ-a uskoro na usavršavanje u Makarsku

SHARE
Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak posjetili su DVD Makarska, te obišli vježbalište za vatrogasce.

Ravnatelja Martinovića i pomoćnika Bošnjaka primio je Dražen Glavina zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a koji je zapovjednik i DVD-a Makarska.

Zapovjednik Glavina pokazao je mogućnosti koje pruža vježbalište kako bi se provjerila psiho-motorička sposobnost vatrogasaca koji pod punom osobnom zaštitnom opremom, maskom i izolacijskim aparatom vježbaju na beskonačnoj traci ili biciklu s ergometrom, a pomoću umjetnog dima, bljeskalica, grijača i drugih audio – vizualnih efekata simuliraju požari zatvorenih prostora.

„Zadovoljstvo nam je da vam možemo ponuditi uvježbavanje vaših vatrogasaca na našem vježbalištu kroz program usavršavanja ‘Opasnosti od plamenih udara’. Temeljni cilj simulatora plamenih udara je uvježbavanje vatrogasaca za prepoznavanje i načine sprječavanja naglih razbuktavnja“, rekao je između ostalog zapovjednik Glavina.

 

Ravnatelj Martinović zahvalio je na prijemu i istaknuo da je jedna od temeljnih zadaća Uprave civilne zaštite upravo obuka i usavršavanje struktura civilne zaštite, te izrazio uvjerenje da će se u dogovoru sa zapovjednikom Glavinom već do sljedeće požarne sezone organizirati seminar za jednu skupinu vatrogasaca iz Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ZHŽ-a.