Home Politika Kategorija ‘Glup i gluplji’: Dok nas Bakir Izetbegović uči povijesti, mi vam...

Kategorija ‘Glup i gluplji’: Dok nas Bakir Izetbegović uči povijesti, mi vam donosimo njegove ocjene iz povijesti i ostalih predmeta…

SHARE

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović bez sumnje je popularna osoba bez obzira na to što netko o njemu mislio. Lider je Stranke demokratske akcije koja sudjeluje u vlasti na različitim razinama, a i obiteljska linija mu je mnogo olakšala put do pozicija koje danas obavlja s manje ili više uspjeha.

Zato su sve vijesti o njemu pod lupom kakve god da bile. Posebno su interesantne one humoristične, a jedna takva godinama kruži po Facebooku izazivajući podsmijehe, ponajviše njegovih političkih protivnika.

Radi se naime o svjedočanstvu iz Izetbegovićevig gimnazijskih dana. On izgleda nije bio dobar učenik, a dvojke u svjedočanstvu govore same o sebi …

U svjedočanstvu škole Pero Kosorić u Sarajevu broj 353-10 od 16. lipnja 1972. piše da je Izetbegović u drugom razredu od 13 predmeta iz osam imao ocjenu dovoljan (2) i to iz tadašnjeg srpskohrvatskog / hrvatskosrpskog te engleskog i latinskog jezika, zatim iz historije, matematike, fizike, biologije, pa čak i likovnog. Samo drugu godinu gimnazije Bakir Izetbegović okončao je dobrim vladanjem, koje mu je u trećem i četvrtom razredu ocijenjeno s loše!

Nije poznato je li ovo svjedočanstvo vjerodostojno, ali po svemu sudeći jeste. Pogledajte ga. Što mislite?