Home Crna kronika Nakon sukoba državljana Hrvatske, Njemačke, BiH i Srbije, pred policijom u austrijskom...

Nakon sukoba državljana Hrvatske, Njemačke, BiH i Srbije, pred policijom u austrijskom Walsu 18. godišnji Hrvat nokautirao državljanina BiH

SHARE
U ranim jutarnjim satima u nedjelju, 11. veljače 2018. godine, na ulasku u jedan klub u austrijskom Walsu došlo je do tučnjave nakon verbalnog sukoba, priopćila je austrijska policija iz Walsa.
Policijska patrola identificirala je četvoricu sudionika sukoba koji je izbio “zbog ilegalne trgovine”. Prema policijskom priopćenju, riječ je o 22-godišnjem državljaninu BiH, 21-godišnjem državljaninu Srbije, 18-godišnjem državljaninu Hrvatske i 18-godišnjem državljaninu Njemačke.
Dok su dužnosnici utvrđivali identitet i uzimali izjave sudionika, nezadovoljan zbog datog iskaza, 18-godišnji hrvatski državljanin skočio je na 22-godišnjeg državljanina BiH i udario ga šakom ispred policije. Mladi Hrvat je potom uhićen dok su ostali pušteni da se brane sa slobode. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.
Večer prije, nakoliko policijski ophodnji u Walsu imale su pune ruke posla nakon tučnjave koja je izbila na plesnom podiju diskoteke u tom gradu. U tučnjavi je sudjelovalio 15 muškaraca. Nakon verbalnog sukoba, oko 2 sata ujutro izbila je tučnjava u kojoj se letjele ne samo šake već i čaše sa šanka i stolice. Nakon intervencije redara, sukob je nastavljen ispred zgrade diskoteke. Petorica ozlijeđenih odvedeni su u bolnicu dok su drugi privedeni u policiju.
Iz komentara ispod teksta u Salzburg 24.at navodi se kako je riječ o sukobu skupina s područja jugoistoka Europe.