Home Crna kronika Policija objavila identitet i fotografiju 18-godišnjeg vođe bande koja je silovala učenice...

Policija objavila identitet i fotografiju 18-godišnjeg vođe bande koja je silovala učenice – traže ga

SHARE

Policija je otkrila identitet i objavila fotografiju 18-godišnjeg mladića kojeg sumnjiče da je vođa bande koja je u prosincu  i siječnju u Essenu i Gelsenkirchenu silovala tri 16-godišnje djevojke. 

U svom priopćenju policija je navela kako je riječ o Deanu  Martinu Lauenburgeru. On je zajedno s još četvoricom prijatelja, ( 16,19,19, 23) od kojih su trojica u pritvoru dok je 16-godišnjak zbog maloljetnosti pušten na slobodu,  osumnjičen da je silovao nekoliko maloljetnih učenica na Ruhrskom području.

Prema dosadašnjoj istrazi, došlo je do silovanja u prosincu prošle godine i siječnju ove godine, kao i do pokušaja silovanja u siječnju. Policija pretpostavlja da su bila barem još tri slučaja, ali žrtve još nisu poznate.

Mladići su kontaktirali djevojke putem društvenih mreža ili poznanika. Postupak je uvijek bio isti. Prvo, jedan mladić iz grupe bi se sastao s djevojkom. Tada bi došli i drugi muškarci. Automobilom bi se vozili dok ne dođu do nekog udaljenog mjesta, poput šume, i tu bi došlo do seksualnih prijestupa.

Inače, kako Bild javlja, nakon silovanja, počinitelji bi čak vratili žrtve kućama, a jedan je dao djevojkama njegov broj, želio je ostati u kontaktu…

Istražitelji su posebno šokirani brutalnim pristupom ali i seksualnim zlostavljanjem djevojaka koje je trajalo satima. Počinitelji su se žrtvama rugali kada bi se međusobno dopisivali. Navodno su se i ‘šalili’ oko toga kako je jedna od žrtava plakala toliko da je silovanje moralo biti prekinuto!

„Riječ je o osobito teškim i nasilnim djelima”, izjavio je glasnogovornik policije Lars Lindemann na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji  tužitelja i policije u srijedu.

Policija sumnja u još žrtava, i moli da prijave zlostavljanje, kao i građane koji znaju bilo kakvu informaciju o Deanu Martinu Lauenburgeru, neka jave na broj  02018290.