Home Zanimljivosti Muče vas babine, krštenja, pričesti… Što pokloniti, koliko potrošiti? Ne padajte u...

Muče vas babine, krštenja, pričesti… Što pokloniti, koliko potrošiti? Ne padajte u očaj, evo savjeta za spas novčanika

SHARE

Oko vas se događa pravi baby boom, očekuje vas odlazak na babine, a nakon korizme bit će i krštenja, pričesti, krizma – dovoljno da vam dobro isprazni novčanik. Ako vas hvata panika i ne znate što biste poklonili, duboko udahnite, smirite se i proučite naš vodič. Proći ćete jeftinije, a poklon će biti sjajan. Pa krenimo redom.

1. Nakit

Ako je riječ o djevojčicama – nakit je uvijek dobra ideja, ali mislite dugoročno! Dakle, djeca brzo rastu, trendovi se mijenjaju, pa je možda najbolje posegnuti za klasikom… Tradicionalni nakit, splitske rečine ili dubrovački peružini sjajan su izbor, kao i vječni biseri…

 

2. Knjige

Možda nisu u modi poput tableta i smartphonea, no knjiga s iskrenom i promišljenom posvetom sjajan je poklon. I trajan. Poučna slikovnica, Biblija, neki od svjetskih klasika, možda vaše omiljeno književno djelo… Jedno poslijepodne provedite u knjižari i nećete izaći praznih ruku.

3. Radosnica

Znate ona knjiga ili veća bilježnica u koju se upisuju svi podaci koji prate razvoj djeteta i njegovo sazrijevanje? Ako vam na prvi pogled ne izgleda dobro, hajde promislite još jednom. Kada za dvadeset ili trideset godina pročitaju svoje prve riječi i dojmove s rođendana, bit će vam zahvalni.

4. Obiteljsko fotografiranje

Ponuda je poprilična pa možete i birati. Odaberete fotografa, a obitelj kojoj darujete bon sama bira hoće li se fotografirati na otvorenome, u studiju, kao i temu fotografiranja. Neki fotografi su se već specijalizirali za ovakve fotke, bacite oko i istražite tržište.

5. Kreativna i šaljiva knjižica s poklon-bonovima

Ovo možete izraditi sami. Dakle napravite bonove u kojima se obvezujete na pomoć – pričuvat ćete djecu, odvesti ih na izlet, pozvati na ručak, prirediti im rođendansku zabavu…. Tko ovo ne bi cijenio?

Tu su naravno i dva obavezna dodatka. Kao prvo, trebaju se i mališani radovati pa ne zaboravite na igračke, barem jednog plišanca. A kao drugo, idete li na babine i krštenja ostvarite snove roditelja i donesite im pelene. Njih, navodno, nikad dosta.