Home Crna kronika Serijski trovač mačaka sije strah u Makarskoj

Serijski trovač mačaka sije strah u Makarskoj

SHARE

Makarska ima svog serijskog trovača! Prvo su, prije par godina, otrovani psi ispred restorana „Vrata Biokova“, potom je netko masvno trovao po Zelenci,a  sad je na red došlo i Veliko Brdo

Naši čitatleji nam javljaju kako je netko u psoljednjih par tjedana otrovao najmanje deset mačaka U Velikom Brdu, pozvani su komunalni redari, pa čak i policija, no počinitelj još nije otkriven.
– Otrovano je desetak mačaka o kojima se brinula jedna obitelj kod svoje kuće, kastrirala, cijepila,hranila o svom trošku,bez ičije pomoći, kazao nam je jedan od žitelja Velikog Brda. Doznali smo i to kako neki na mačke pucaju iz puške!
Trovanje životinja zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja (čl. 4, st. 2, tč. 14), a propisana kazna za fizičke osobe je od 10 do 15 tisuća kuna. Također, trovanje je kažnjivo i Kaznenim zakonom (čl. 205, st. 1), a predviđena je kazna zatvora do jedne godine, no time se srrijski trovač mačaka i pasa u Makarskoj previše ne zamara. Prema svemu sudeći, riječ je o istoj osobi, a policija je za sada nemoćna. Otrovane mačke u Velikom Brdu, netko je zakopao, komunalni redari evidentirali su zatečeno stanje, a policija je otvorila istragu. Navodno je trovača zabilježila jedna od nadzornih kamera, no nemamo službenu potvrdu o tome.