Home Društvo Top 5 jela na žlicu: Kada padne snijeg…

Top 5 jela na žlicu: Kada padne snijeg…

SHARE
Čim vrijeme malo zahladi, možemo se početi grijati s čušpajzima, varivima, maneštrama s dodatkom kobasice, graha i čega god vam mašta poželi.

Ne smeta nam zahlađenje, dok god nas griju bogata i zasitna jela na žlicu. Iz naše baze recepata odabrali smo pet najpopularnijih variva koja će inspirirati i zadovoljiti svačije nepce.

1. Pašta fažol

Poznato jelo talijanskog podrijetla uglavnom se jede u priobaljnom dijelu Hrvatske, a popularnost pripisuje kombinaciji tjestenine, graha i suhog mesa. Recept za ovo hranjivo jelo možete pronaći ovdje.

pašta fažol.jpg | Author:

2. Gusto varivo od kelja i kobasica

Predlažemo gusto varivo s kobasicom, tjesteninom, grahom i keljom za koje vam je potrebno svega 45 minuta. Recept ovdje.

3. Krčka maneštra

Maneštra je prepoznatljivo jelo istarske kuhinje, a kuha se u svim godišnjim dobima. Krčku maneštru s kukuruzom, krumpirom i grahom pronađite ovdje.

4. Varivo od kupusa i jabuka

Slatko varivo apsolutni je hit u našoj kuhinji. Jabuka savršeno odgovara i svježem kupusu u salati, a u varivu s kupusom nas je oduševila. Recept ovdje.

5. Juha od leće

Juha koja nas je osvojila svojom jednostavnošću i brzom pripremom najbolji je izbor za ljubitelje variva. Leća se odlično slaže s rajčicom, češnjakom i suhomesnatim proizvodima, tako da je ovo jelo pravi izbor za sve koji vole povrće i brzu pripremu.

Dobar vam tek, i ne zaboravite friški kruh!