Home Crna kronika Zbog prostituiranja, 29-godišnjakinja kažnjena s 300 kuna; Evo zašto se sudac odlučio...

Zbog prostituiranja, 29-godišnjakinja kažnjena s 300 kuna; Evo zašto se sudac odlučio na minimalnu kaznu

SHARE

Tri stotine kuna kazne morat će, po odluci Prekršajnog suda u Splitu, platiti 29-godišnja administrativna tajnica iz Zagreba.
I to zato jer se desetak dana u rujnu prošle godine prostituirala u jednom stanu u Splitu uzimajući mušterijama 700 do 1000 kuna za pola sata ili sat vremena oralnog ili klasičnog seksa.

Kako je kazala na sudskoj raspravi, odlučila se za prostituciju kako bi sebi i djetetu omogućila normalan život jer je samohrana majka, otac djeteta ne plaća joj alimentaciju, a ona ne može pronaći posao niti u struci niti bilo koji drugi.

– U istoj se situaciji nalazila i moja kolegica, i ona je nezaposlena i majka dvoje djece, pa smo odlučile zajedno raditi kako bi bile sigurnije.

Na internetskoj stranici dale smo oglas: “Dvije prijateljice još uvijek su u Splitu, brineta i plavuša vas čekaju u svojem prostoru”, a dobiveni novac smo odmah dijelile pola – pola.
Od kad smo došle u Split pa dok nas policija nije zatekla imale smo 20-ak klijenata i zaradile smo oko 14 tisuća kuna. Morale smo dati 700 eura za apartman, a ostalo smo potrošile za hranu i ostale potrepštine.

Već smo jednom, u lipnju, bile zatečene u prostituciji od policije i mislile smo da ćemo prestati s tim, no kako je posao bilo nemoguće naći, nastavile smo s tim, a to radimo i u Zagrebu – kazala je prostitutka prekršajnom sucu koji je izrekao minimalnu kaznu, kako je obrazložio, “s obzirom na osobne karakteristike okrivljene i sam intenzitet djela”.