Home Zanimljivosti Ameriku zbunio bizarni misterij: otišao se spustiti niz skijašku stazu, 6 dana...

Ameriku zbunio bizarni misterij: otišao se spustiti niz skijašku stazu, 6 dana poslije pronađen je 4.900 kilometara dalje

SHARE

Jedan obični skijaški vikend za Constantinosa ‘Dannyja’ Filippidisa (49) iz Toronta na kraju se pretvorio u misterioznu avanturu o kojoj već danima bruji cijela Amerika.

Otac dvoje djece otišao je s obitelji na skijanje na planinu Whiteface u državi New York i sve je bilo idilično do nekoliko minuta prije zatvaranja žičara. Danny je poručio ženi da se želi još jednom spustiti niz skijašku stazu. To je i napravio, ali više se nije vratio. Pronašli su ga šest dana poslije u Sacramentu u Kaliforniji. Čak 4.700 kilometara od mjesta gdje je posljednji put viđen!
Filippidis je pronađen u skijaškoj odjeći i u prilično lošem mentalnom stanju. Sa sobom je imao čak i skijašku kacigu. Nema pojma što se dogodilo i kako je završio na potpuno drugoj strani SAD-a, piše Jutarnji list.

Policija države New York potvrdila je da je muškarac pronađen, ali da djeluje zbunjeno i da uopće nema ideje kako se našao u Sacramentu. Međutim, zanimljivo je da je u Kaliforniji pronađen s novom frizurom i novim iPhoneom, ali u identičnoj skijaškoj opremi u kojoj je posljednji put viđen.

Njegovi prijatelji ne vejruju da je u Kaliforniji došao avionom, budući da je Kanađanin svoju putovnicu ostavio u hotelu ski resorta. Policija je potvrdila da nema nikakvih ozljeda i da je u dobrom fizičkom stanju.
– Nema nikakvih pomaka u istrazi. Svima ponavlja da se uopće ne sjeća posljednji pet, šest dana – rekao je John Tibbitts iz njujorške policije.
S druge strane, policija iz Sacramenta uspjela je iz Filippidisa izvući nekoliko detalja.
– Rekao nam je da je puno spavao posljednjih dana i da se uopće ne sjeća kako je došao s točke A do točke B. Ali sjeća se da ga ja iskrcao vozač kamiona…
Policija je na svojim stranicama i objavila fotografiju izgubljenog muškarca i zamolila je sve koji su bili u doticaju s njima da se jave.
Filippidis nikada nije imao mentalnih problema, problema s pamćenjem, a potvrđeno je da nije uzimao nikakve droge…

Piše JL