Home Crna kronika Mladom tokaru u Đuri Đakoviću na kojeg je pala limena ploča nije...

Mladom tokaru u Đuri Đakoviću na kojeg je pala limena ploča nije bilo spasa, kolege u šoku

SHARE
Marko Bogdanović, šef uprave Đure Đakovića: Radnicima ćemo omogućiti psihološku pomoć. Odredbe zaštite na radu poštujemo…

Tragedija u kojoj je život izgubio 28-godišnji djelatnik Đure Đakovića Dino Mišković šokirala je i potresla sve djelatnike ove tvrtke. Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 18 sati za vrijeme rada u drugoj smjeni u pogonima Đakovićeve tvrtke Strojna obrada, kada je na nesretnog mladića pala limena ploča koja ga je prignječila. Prema riječima direktora tvrtke Hrvoja Kekeza, mladić je radio kao tokar na stroju borverk. Na temelju prvih saznanja, nesreća se dogodila dok je postavljao komad za obradu na stroj.

Radnike pustili kućama

– Prema svemu sudeći, prilikom postavljanja i centriranja komada, izvan rada stroja, iz određenih razloga došlo je do izvrtanja komada koji je poklopio radnika. Odmah smo pozvali hitnu pomoć. Nažalost, nije mu bilo spasa – rekao je vidno potreseni Kekez. Dodao je kako ne može reći što se točno dogodilo s obzirom na to da su radnici koji su bili u blizini radili svoje poslove i nisu vidjeli sam događaj.

Predstavnici tvrtke iste su večeri posjetili Miškovićevu obitelj, izrazili im sućut i ponudili pomoć.

– Odmah nakon tragedije otpustili smo radnike druge i treće smjene kućama kako bi se, zbog potresenosti, izbjegle dodatne nesreće. Omogućit ćemo im psihološku i drugu medicinsku pomoć – rekao je Marko Bogdanović, predsjednik uprave Đure Đakovića. Odgovarajući na novinarsko pitanje, on je istaknuo kako se u tvrtki poštuju sve zakonske odredbe vezane uz zaštitu na radu. Mišković je u Strojnoj obradi radio posljednjih godinu i pol dana, isto toliko vremena proveo je i u sestrinskoj tvrtki Industrijska rješenja.

Istraga policije i inspekcije

Bio je omiljen među radnim kolegama i prijateljima koji ga opisuju kao vrijednog, odgovornog, marljivog i poštenog. Živio je s bakom. Išao je na Bogoslovni fakultet od kojeg je odustao, ali je unatoč tome ostao vezan uz Crkvu u kojoj je volontirao kao voditelj ministranata. U zadnje vrijeme često je isticao kako mu je žao što su mnogi njegovi prijatelji otišli iz Hrvatske i što je Brod ostao pust.

Detaljnije okolnosti pod kojima je došlo do tragedije utvrdit će se istragom policije i nadležnih inspekcija.