Home Društvo Dječje radosti: Za vikend temperatura i do -18 stupnjeva

Dječje radosti: Za vikend temperatura i do -18 stupnjeva

SHARE
Snijeg i kiša nastavit će padati i u narednim danima, a prema dugoročnim prognozama padaline će se zadržati naredne dva tjedna.

Promjene u temperaturama očekuju se od vikenda kada će uslijediti veliko zahlađenje i minusi.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda i dalje će nas pratiti oblačno vrijeme s hladnim jutrima i temperaturama koje će biti između -2 i 3, na jugu između 4 i 9 stupnjeva.

Za utorak je izdan žuti meteoalarm u većem dijelu BiH, kada se očekuju jače padaline i novih do 20 centimetara snijega.

Nešto toplije vrijeme očekuje se od četvrtka kada će se temperature kretati od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stupnjeva, a u petak će biti za dva stupnja više.

Snijeg će padati u Bosni, dok se u Hercegovini uglavnom očekuje kiša. Od subote dolazi do naglog zahlađenja.

Prema podacima Accuweathera i norveškog hidrometeorološkog zavoda, temperature će se tokom noći i jutra spuštati do -12 stupnjeva u Sarajevu, na sjeveru do -18 koliko prognoziraju za Bihać u nedjelju. Na jugu se od subote navečer očekuje -5 stupnjeva tijekom jutra, a dnevna temperatura do 3 stupnja. Tijekom tjedna će doći do blagog rasta temperature.

Na planinama će biti djelimično sunčano vrijeme sa snijegom i temperaturama do -12 stupnjeva, piše Klix.ba.

Kada je riječ o Hrvatskoj, DHMZ za sutra najavljuje kako i duž obale sjevernog Jadrana ponegdje može pasti malo snijega.

Slični vremenski uvjeti zadržat će se do kraja tjedna, no nije snijeg koji će danas početi padati i stati tek u petak ono što vas mora brinuti.

Naime, za vikend dolazi sunce, ali ono zubato. Zahladnjenje će doći sa subotom – temperature primjerice u Zagrebu spustit će se na 5°C ispod nule, a već u ponedjeljak bit će -16°C, kako najavljuje popularni norveški meteorološki institut Yr.no., koji koristi izračun istog modela kojim se koristi i DHMZ.

Debeli minusi očekuju se i u ostatku unutrašnjosti (nedjeljno jutro u Virovitici bit će na -14°C, a u Slatini -16°C) pa čak i na Kvarneru, dok će i u Dalmaciji temperature biti ispod nule, najavljuje DHMZ. Za Slatinu, koja će prema prognozi DHMZ-a biti najhladnija, norveški Yr.no najavljuje u nedjelju -10, a u ponedjeljak ujutro čak minus 19°C.