Home Zanimljivosti Istraživanje pokazalo da muškarci tračaju više od žena

Istraživanje pokazalo da muškarci tračaju više od žena

SHARE

Iako je u društvu uvriježeno mišljenje da su žene te koje tračaju, nova je studija pobila tu tezu i otkrila da su muškarci puno veći tračeri od žena.

Anketa je provedena na 1033 odrasle osobe u Velikoj Britaniji, piše Kezk Radio.

Petina ispitanih rekla je da dnevno barem tri sata provedu tračajući, a najviše to čine na poslu. Najviše tračaju o kolegicama i tome tko bi sljedeći mogao biti unaprijeđen.

Anketa je pokazala da jedan od deset muškaraca voli tračati, dok tračati voli tek 4 posto žena. Osim toga, muškarci će češće nego žene i započeti širenje nekoga trača.

55 posto muškaraca reklo je da trača na poslu, dok je to isto potvrdilo 46 posto žena, koje uglavnom tračaju o obiteljskim problemima, starim školskim prijateljima, modnim pogreškama i susjedima.

Muškarci najviše vole tračati o starim školskim prijateljima, najzgodnijoj kolegici na poslu, unapređenjima, plaćama i novoj djevojci svoga najboljeg prijatelja.

Ni kod kuće situacija nije bitno drugačija. Naime, 17 posto muškaraca reklo je da im je šaputanje u krevetu draže od seksa, dok je samo 10 posto žena to reklo za sebe. Ipak, petina djevojaka i supruga kazalo je da radije tračaju s prijateljima, nego s partnerom.