Home Društvo Prof. dr. sc. Matko Marušić: Kriteriji suđenja – dvije lezbijske partnerice se...

Prof. dr. sc. Matko Marušić: Kriteriji suđenja – dvije lezbijske partnerice se obračunavale noževima, a sud ih odmah oslobodio

SHARE

Pozivajući se na opsežan članak u Slobodnoj Dalmaciji o obračunu dviju lezbijki u Zadru, gdje je jedna drugu napala dvama noževima, tekla je krv obiju i završile su na sudu, prof. dr. sc. Matko Marušić javno poziva sud koji ih je oslobodio da odgovori na pitanja:

1) na osnovi čega su te osobe oslobođena, a radi se o napadu smrtonosnim oružjem i možda o teškim tjelesnim ozljedama?

2) Koje rodove, prema rodnoj teoriji, te dvije osobe sebi pripisuju „u glavi“?

3) Kako bi za isti čim bio osuđen bilo koji suprug da je tako napao i ozlijedio svoju suprugu?

4) Kako bi za isti čin, pravosudno i u javnosti bili osuđeni muškarci poznati u javnosti, da su tako napali svoje supruge, na primjer bivši ministar g. Boris Lalovac (SDP), ili sadašnji Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (bio član HDZ-a)?

5) Kako bi za isti čin bili osuđeni pripadnici Torcide i Bad Blue Boysa?

6) Kako bi za isti čin bila osuđena dva homoseksualca muškoga biološkoga spola?

Ako je ta informacija iz „Slobodne Dalmacije“ točno prenesena, jako sam zbunjen kriterijima suđenja hrvatskih sudova za nasilje u bračnim i izvanbračnim zajednicama. Molim konkretna objašnjenja za sva postavljena pitanja, prenosi Hrvatsko nebo njegovo razmišljanje.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, obračun u zadarskoj Varoši odigrao se 9. srpnja 2014. godine oko 2.30 kada je Hitna pomoć, nakon intervencije policije, u krvavom stanu zatekla teško ozlijeđenu djevojku s višestrukim ogrebotinama trupa i obje podlaktice, ogrebotinama desne strane lica i lijeve strane glave, kao i posjekotinama prsnog koša i ogrebotine bedra, te posjekotinom prsta s djelomično rasječenom tetivom. Uz ozlijeđenu djevojku, stajala je i rastrojena 31-godišnjakinja koja ju je, kako je utvrđeno, napala dok je ova ležala gola u krevetu.

Izvor: narod.hr