Home Šport Nuić: Svi znaju da ja nisam krivac, moje je da igram rukomet

Nuić: Svi znaju da ja nisam krivac, moje je da igram rukomet

SHARE

“Potpisom zapisnika s utakmice Rukometni savez BiH odgovoran je za propust i radi toga se utakmica registrira u korist Švicarske, po osnovu uložene žalbe koju je uložio RS Švicarske”, obrazložili su odluku iz EHF-a kojom je rukometna reprezentacija BiH ostala bez baraža za Svjetsko prvenstvo i duela sa svjetskim doprvacima, Norveškom.

Jasno je da je po propisima najveća odgovornost na predstavniku BiH u ovoj utakmici, direktoru Gordanu Muzuroviću, koji je potpisao nepotpun zapisnik i tako dozvolio da na terenu bude igrač koji nije u njemu.

Taj igrač je Tomislav Nuić, Ljubušak čije se ime i prezime već više od mjesec dana povlači po medijima, bez da je on sam išta posebno odgovoran. U cijeloj priči ukupno najviše ispaštaju sportaši koji su ostali bez potpuno zasluženo izbornog rezultata na parketu.

– Svi znaju da ja nisam krivac, moje je samo da radim najbolje šta znam i igram taj rukomet, ali nažalost bez ikakve moje greške ispalo je da se moje ime povlači po novinama, kaže Tomislav Nuić.

– Stalno sam u kontaktu sa suigračima i ljudima iz rukometa. Stvarno smo svi u šoku jer smo na sportskom polju zaslužili doigravanje, ali očito smo još nešto gadno “zabrljali”. A znamo gdje je naša zemlja u EHF-u i po pitanju rukometa generalno. Meni to djeluje kao banalna greška, ali ispada da “tko je jači, taj tabači”.

Kako god tumačili odluku EHF-a, na kraju će ipak Švicarci u lipnju igrati sa svjetskim doprvacima, Norveškom.

– Imamo i tu žalbu… ali ne znam što da kažem. Žalosno je da se sav trud reprezentativaca ne nagradi s onim što smo zaslužili na polju od 20x40m. Ne znam je li se ikad dogodila takva odluka, ali ne bi me čudilo da smo mi prvi “majstori” koji su nastradali na taj način. Švicarci se u svakom slučaju ne mogu podičiti da su baraž zaslužili na sportskom polju, kazao je Tomislav Nuić za Dnevni list.

Sutra ističe rok za žalbu

RSBiH je najavio da će se žaliti na odluku EHF-a, a rok da je upute u bečko sjedište EHF-a je 21. veljače.

– Žalit ćemo se jer nemamo drugog izbora. Sve ćemo dobro iščitati s našim pravnim ekspertima. Mi jesmo mala zemlja u očima nekoga, ali smo na terenu pokazali koliko smo veliki, najavio je direktor Muzurović.