Home Društvo Mateo Ivanković: “Eh, kada bi kamenje moglo pričati, mislim da bi to...

Mateo Ivanković: “Eh, kada bi kamenje moglo pričati, mislim da bi to bile čudesne priče!”

SHARE

Mateo Ivanković, mladi međugorski fotograf, jedan je od prvih mladih ljudi koji je dao intervju za portal herca.com.hr.

Veliki zaljubljenik u fotografiju, posebno je vezan za fotografiranje međugorske duhovnosti koja se svakodnevno nalazi u fokusu njegova objektiva. Gostovao je Mateo tim povodom i u programu Radiopostaje Mir Međugorje, u Međugorskim minutama, voditelja Dragana Solde.

Na pitanje što ga se najviše dojmi u Međugorju, od svih mjesta i duhovnih oaza, Mateo je kazao:

-Teško je to reći, al mislim da bi to bilo mjesto gdje je sve započelo, Brdo ukazanja. Kao što sam rekao, gore sam praktički svakodnevno, vidim mnoge emocije, mnoge žrtve koje gore hodočasnici prinesu, jer nije lako kada se netko gore penje na plus četrdeset bos, ili zimi na velikome snijegu. Koliko je samo gore želja, molitvi i zahvale izrečeno, kako se ono zna kazati; Eh, kada bi kamenje moglo pričati, mislim da bi to bile čudesne priče.

FOTO: Jozo Šaravanja

Noći i jutra u Međugorskim molitvenim oazama

-Često volim otići na Brdo ukazanja oko ponoći, pogotovo zimi kada nema nikoga. Gore volim zabilježiti prekrasne noćne fotografije sa zvjezdama. Volim otići i na ostala molitvena mjesta u župi, ujutro u 5-6 sati i tu dočekati svitanje. Mislim da je to jedno od najljepših buđenja koje čovjek može doživjeti.

No ipak postoji nešto što Mateo posebno voli fotografirati, događaj koji mu je nekako najdraži.

-Najdraži mi je početak osmog mjeseca i Festival mladih – Mladifest, gdje 50 000 mladih svakodnevno i zajedno slavi Boga. Mislim da je to veliki događaj, ne samo za župu Međugorje, nego i za Crkvu općenito. Prelijepo je vidjeti toliko broj mladih kako pjeva, pleše i slavi Boga, nešto neponovljivo i nešto što bi svako trebao bar jednom u životu iskusiti, kazao je Mateo Ivanković.