Home Društvo Predsjednicu telefonom pitao pomoć za teško bolesnu kćer, pa završio u zatvoru

Predsjednicu telefonom pitao pomoć za teško bolesnu kćer, pa završio u zatvoru

SHARE

Otac teško bolesne djevojčice telefonski je pokušao zatražiti pomoć predsjednice Republike za operaciju u inozemstvu. No, uspio je doći samo do tajnice, nakon čega je zaprijetio bombom koju će baciti na Rebro i klanjem doktora. Uskoro je uhićen i određen mu je jednomjesečni pritvor.

“Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora”, rekao je u slušalicu tajnici u Uredu predsjednice 44-godišnji očajni otac četrnaestogodišnjakinje koja boluje od vrlo rijetke bolesti.

Koprivničanin je odmah u utorak, prema službenom protokolu, prijavljen, a na vrata mu je uskoro pokucala koprivnička policija koja ga je privela na ispitivanje.

Iako se branio kako je sve bila nepromišljena i očajna reakcija zbog stanja kćeri, sudac istrage varaždinskog Županijskog suda nije imao milosti te je ocu odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, piše Podravski.hr.

Muškarac je u utorak telefonom pokušao doći do predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi zatražio pomoć za teško bolesnu kćer koja je prošla desetak operacija, a sljedeća koja je čeka u Hrvatskoj je preskupa. Zbog toga je Predsjednicu odlučio zamoliti za pomoć kako bi mu kćer operirali izvan zemlje, no dalje od tajnice nije stigao.

Nakon što ga je tajnica zamolila da Predsjednici uputi dopis, muškarac je izgovorio spornu rečenicu koja ga je zasad koštala jednomjesečnog pritvora.