Home Zanimljivosti Sedam namirnica pomoću kojih će vaši zubi postati bijeli kao iz reklama

Sedam namirnica pomoću kojih će vaši zubi postati bijeli kao iz reklama

SHARE
Mnogo je ljudi koji se bore sa žutim zubima i koliko god ih četkali oni nikada nisu bijeli…

Umjesto skupih tretmana za izbjeljivanje, pokušajte jesti namirnice koje prirodno izbjeljuju zube.

Jabuke

Pune su jabučne kiseline koja se koristi i u nekim pastama za zube, a koja ih izbjeljuje. Jabučna kiselina povećava stvaranje sline koja čisti zube i pomaže pri uklanjanju mrlja. Osim što su dobre za zube, jabuke su bogate vlaknima i iznimno su zdrave pa svakako probajte pojesti barem jednu dnevno.

Ananas

Sadrži bromelain, enzim kojim ima protupalna svojstva, a pomaže i pri čišćenju zubi. Nedavno istraživanje pokazalo je kako je bromelain savršen za uklanjanje mrlja sa zuba.

Brokula

Bogata je vlaknima i izuzetno je zdrava, a vlakna su dobra i za naše zube. Ako je jedete sirovu ispolirat će vaše zube, a željezo u brokuli će pomoći zaštiti zube od kiseline koja uništava caklinu i proizvodi bakterije.

Sir

Bogat je kalcijem i fosfatima, pomaže smanjiti kiselost u usnoj šupljini, a zube oblaže kalcijem te tako jača i obnavlja zubnu caklinu.

Naranča

Zbog kiseline koju sadrže mogu pomoći pri izbjeljivanju zubi, no s njima morate biti i oprezni jer pretjerana konzumacija može oštetiti caklinu.

Jagoda

Kao i jabuke, sadrža jabučnu kiselinu koja izbjeljuje zube, a bogate su i antioksidansima koji sprečavaju nastanak bakterija u ustima i djeluju protuupalno.

Voda

Voda je najzdravija namirnica. Njezino ispijanje pomaže stvaranje sline koja čisti zube i usnu šupljinu. Nakon svakog oborka zube i usta obavezno isperite vodom kako bi se riješili ostataka hrane. – piše Večernji.hr