Home Crna kronika Državljanin BiH osumnjičen za ubojstvo i pljačku u Njemačkoj

Državljanin BiH osumnjičen za ubojstvo i pljačku u Njemačkoj

SHARE

Skoro 12 godina nakon pljačke i ubistva njenog muža, 63-godišnja udovica iz Njemačke prvi put se našla oči u oči sa dvojicom osumnjičenih.

– Bila sam ispred kuće, a iza sebe sam čula korake. Sljedeće čega se sjećam jeste da me jedan od njih gurnuo u kuću i oborio na pod. Držao me za vrat i na lošem njemačkom ponavljao: ”Pogledaš li me, mrtva si. Počneš li vrištati – mrtva si. Alarmiraš li komšije – mrtva si!” – kazala je potresena udovica.

Nakon toga čula je tri pucnja. Dok je njen muž izlazio iz saune ugledao ga je drugi napadač i upucao ga, pišu njemački mediji.

– Prisilili su me da otvorim kućni sef, uzeli su nakit i sat u vrijednosti u 600.000 eura. Potom su me odveli u podrum i tu ostavili – kazala je pred sudom.

Sud smatra da je jedan od počinitelja iz Njemačke, točnije iz grada Linen, dok je drugi iz Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni se nisu htjeli izjasniti o zločinu, no sud je na osnovu DNK tragova utvrdio da se radi o njima.

Osumnjičeni iz Linena je 2016. godine optužen za pokušaj ubistva, i trenutno služi zatvorsku kaznu, dok je državljanin BiH uhapšen pri ulasku u Njemačku.