Home Društvo Nijemac iz Münchena nakon četiri godine dobio kaznu iz Hrvatske: To je...

Nijemac iz Münchena nakon četiri godine dobio kaznu iz Hrvatske: To je protuzakonito

SHARE

Poduzetnik iz Münchena Hans Staufenberg (36) je nakon četiri godine od svog godišnjeg odmora u Hrvatskoj dobio kaznu za pogrešno parkiranje, i to od odvjetnika. 

Kaznu i odvjetničke troškove mora platiti nešto više od 400 eura. Smatra kako to nije zakonito pa je javno reagirao preko münchenskog portala Tages Zeitung (TZ).

“Prije četiri godine bio sam na odmoru u Hrvatskoj. Očito sam automobil krivo parkirao i to doznao tek sad. Nakon četiri godine sam na kućnu adresu dobio pismo, za koje mislim da je protuzakonitog sadržaja iz više razloga: prvo, kazna se ostavlja na vjetrobranskom staklu, ja to nisam našao. Drugo, kazne zbog pogrešnog parkiranja iznose od deset do dvadeset eura. Prema odvjetničkom pismu plaćam sve te troškove bez ikakve prethodne opomene, dobivene kazne, i još ako ne platim, prijete mi sudskim progonom”, napisao je Staufenberg.

Portal TZ ne navodi iz kojeg je grada ili mjesta u Hrvatskoj stigla kazna.

Iz ADAC-a, najvećeg njemačkog i europskog automobilskog kluba, za portal TZ otkrivaju kako to, nažalost, nije izdvojen slučaj, te kako bi se Saufenberg trebao žaliti jer u pismu i tom cijelom slučaju ima dosta pravnih propusta.

Fenix-magazin/MD