Home Zanimljivosti ZNAMO ŠTO VAM TREBA Buđenje uspavane seksualne želje nikad nije bilo lakše…...

ZNAMO ŠTO VAM TREBA Buđenje uspavane seksualne želje nikad nije bilo lakše… Probajte i vi!

SHARE

Evo kako probuditi uspavanu seksualnu želju.

Tamna čokolada

Vjerojatno već znate kako je tamna čokolada prirodan afrodizijak. Bogata je triptofanom, kemikalijom koja povećava sintezu serotonina, koji može imati veliki utjecaj na libido. Neke studije čak pokazuju da je jedenje više čokolade povezano sa značajno poboljšanom seksualnom funkcijom kod žena.

Izaberite onu s niskim udjelom šećera, a da biste maksimalno povećali sadržaj antioksidansa svakako pazite da vam porcije budu kontrolirane, jer višak čokolade i šećera može utjecati na težinu.

 

Ograničavanje unosa alkohola

U početku vas piće može opustiti i pobuditi želju, ali previše čaša vina može uzrokovati suprotan učinak. I dok je povremeno čaša vina tijekom večere u redu, pretjerivanje s alkoholom može brzo ubiti vaš seksualni nagon.

Alkohol može omesti vašu ‘izvedbu’ i otežati tijelu da reagira seksualno. Zadržite se zato na jednoj do dvije čaše.

 

Maca

Ova biljka se koristila kao prirodni lijek za povećanje plodnosti, a danas je prepoznata zbog svojih snažnih svojstava koji povećaju libido.

 

Maca muškarcima može pomoći kod erektilne disfunkcije, a isto tako povećava seksualnu želju, dok ženama može pomoći u ravnoteži razine hormona i kod nuspojava koje donosi menopauza.

 

Maca sadrži značajne količine proteina, masti, vlakana i minerala, uključujući željezo koje značajno pridonosi njenoj nutritivnoj vrijednosti.

 

Pravilna hidratacija

Ovo će vam pomoći da održite seksualni nagon i izdržljivost. Dehidracija je povezana s dugim popisom negativnih nuspojava koje mogu brzo ubiti raspoloženje, poput umora, glavobolja i suhoće vagine. Pijte puno vode i jedite puno voća i povrća.

iStock 844085476
FOTO: ISTOCKZnanstveno je dokazano – što se više seksate, jači će vam biti seksualni nagon.

Ginseng

Jedna od najpopularnijih biljaka narodne medicine, koja se još naziva i korijen života ili čovječji korijen može pomoći u poboljšanju libida. Ginseng sadrži mnoge kvalitetne sastojke, poput vitamina C, B1 i B2.

Istraživanja su pokazala da ginseng također pomaže kod probavnih smetnji, problema s cirkulacijom, nesanicom, jača imunitet, ublažava stres…

 

Više seksa

Što ga više imate, više ćete ga željeti, kažu stručnjaci. Seks stimulira one dobre hormone, poput dopamina i oksitocina, koji ‘tjeraju’ vaše tijelo da traži još. Znanstveno je dokazano – što se više seksate, jači će vam biti seksualni nagon. I što se čeka?

 

Vježbanje

Vježbanje stimulira proizvodnju testosterona, što je ključ snažnog libida. I joga se pokazala kao saveznik u borbi protiv umora i stresa te smanjuje simptome depresije i anksioznosti. A sve to može pridonijeti niskom libidu.