Home Društvo Dobra vijest: Od smrzavanja spašen mostarski beskućnik, CSR preuzeo brigu

Dobra vijest: Od smrzavanja spašen mostarski beskućnik, CSR preuzeo brigu

SHARE

Nakon što je sinoć objavljena priča o beskućniku u Mostaru kojem je prijetila opasnost od smrzavanja na betonu, a za čiji je život strah izrazio jedan od savjesnih građana, Centar sa socijalni rad je odmah danas reagirao, te preuzeo svoju ulogu.

“Djelatnici Centra za socijalni rad nakon što su mediji prenijeli potresnu priču o čovjeku kojem je prijetila smrt od smrzavanja na betonu jutros su odmah intervenirali. Došli su po Sinišu i odveli ga na liječnički pregled i smjestili u bolnicu Dr. Safer Mujić gdje će biti podvrgnut potrebnim psihičkim i fizičkim pretragama”, kazao je za Pogled.ba Vlado Aničić koji je tražio pomoć medija u zbrinjavanju beskućnika.

On je zahvalio  svim medijima koji su prenijeli priču , ali i građanima koji su noćas i jutros pokazali humanost i volju da pomognu čovjeku koji se spletom životnih okolnosti našao na rubu egzistencije.

“Sretan sam što u ovome gradu ima još jako puno humanosti i senzibiliteta prema ljudima u potrebi, a to su reakcije na priču o sudbini Siniše Matraka pokazale”, kazao je Vlado.