Home Gospodarstvo Drastična kazna zbog jeftine Nutelle

Drastična kazna zbog jeftine Nutelle

SHARE
Francuski trgovački lanac Intermarché mogao bi biti kažnjen s nekoliko stotina tisuća eura nakon što je velikim sniženjem Nutelle prošlog mjeseca izazvao tučnjave kupaca u svojim trgovinama.

Kako navode agencije, francuski regulator tržišnog natjecanja DGCCRF utvrdio je da je Intermarché prekršio zakon koji zabranjuje trgovcima prodaju proizvoda ispod nabavne cijene, izjavila je Delphine Gény-Stephann, zamjenica u ministarstvu gospodarstva. Tamošnjim trgovcima dopuštena je prodaja robe ispod nabavne cijene samo u vrijeme rasprodaja, a i tada samo robe koju na zalihama imaju duže od mjesec dana.

U ovom slučaju Intermarché riskira kaznu, dodala je Gény-Stephann za radio postaju RTL. Zbog prodaje s gubitkom kazna može dosegnuti i 375.000 eura. Podsjetimo, krajem siječnja Intermarché je uveo akcijsko sniženje od čak 70 posto na određene prehrambene proizvode, a među njima i na popularni namaz od lješnjaka koji proizvodi talijanski Ferrero.

Scene kupaca koji se doslovno tuku za staklenke Nutelle od jednog kilograma poput munje su se proširile internetom i postale viralni hit. Međutim, slučaj u Intermarchéu izazvao je bijes vlade u Parizu koja upravo priprema nacrt zakona koji će omogućiti bolje cijene za poljoprivredne proizvođače, ograničivši agresivna sniženja trgovačkih lanaca, piše Poslovni.hr.