Home Društvo EPILOG PRIČE KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU Konačno našli smještaj za dobroćudnog diva...

EPILOG PRIČE KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU Konačno našli smještaj za dobroćudnog diva koji je teško bolestan ostao zaboravljen od države koju je branio

SHARE

Teško oboljeli hrvatski branitelj Domovinskog rata, 50-godišnji Vodičanin Jere Lakoš, sa svojih 2,25 metara jedan od najviših Hrvata, u četvrtak ujutro je sanitetskim vozilom prevezen u Dom za odrasle osobe Zemunik u Zadarskoj županiji, specijaliziranu ustanovu koja pruža usluge skrbi izvan vlastite obitelji bolesnim odraslim osobama. Kvalitetan smještaj za svog teško bolesnog sugrađanina pronašao je Grad Vodice, ponajprije velikih naporima i zalaganjem gradonačelnice dr. Nelke Tomić.

Priča o teškoj sudbini oboljelog vodičkog diva Jere Lakoša objavljenoj u Slobodnoj Dalmaciji prije mjesec dana mobilizirala je Grad Vodice, a nakon što Centar za socijalnu skrb i Ministarstvo branitelja nisu bili u stanji iznaći rješenje za njegovu kvalitetnu skrb.

O Jeri Lakošu prije tridesetak godina novine su pisale kao o najvišem stanovniku bivše države, a ovaj dobroćudni div već je duže vrijeme ležao teško bolestan i nepokretan u dnevnom boravku obiteljskog doma te su o njemu skrb vodili bolesni i stari roditelji.

– Troškove Jerinog smještaja u zemuničkom Domu financirat će država, odnosno Centar za socijalnu skrb, a Grad Vodice spreman je na sufinanciranje ako to bude potrebno. Kako je Jere izuzetno visok čovjek, Grad Vodice kupio je i dopremio u Zemunik poseban krevet koji odgovara njegovoj visini s hidraulikom i antidekubitalnim madracem kako bi olakšao Jerin boravak u ustanovi. Ujedno, Grad Vodice pobrinut će se i za Jerine onemoćale i bolesne roditelje kojima će u susradnji s Caritasom župe Vodice osigurati pomoć u kući i financijsku potporu – kazala je vodička gradonačelnica dr. Nelka Tomić.