Home Zanimljivosti Evo kako dodatno ugrijati stan, bez da platite više

Evo kako dodatno ugrijati stan, bez da platite više

SHARE

U kontinentalnoj Hrvatskoj hladnije vrijeme je prisutno već neko vrijeme, a već pred kraj tjedna i na obali se očekuje da će u pojedinim periodima dana temperature padati na nulu ili čak koji stupanj ispod nje. Stoga za brojne studente koji žive u iznajmljenim stanovima te tamo plaćaju režije, donosimo važno saznanje – kako dodatno zagrijati stan bez da nastupe šokovi kada stignu računi.

Sve je hladnije u Lijepoj našoj tako da iz dana u dan raste potreba za ‘podebljavanjem’ grijanja u stanu. Portal n1info.com dva trika uz pomoć kojih ćete dodatno zagrijati stan, bez da to i platite većom cijenom.

Prvi od njih je da na zid radijatora zalijepite aluminijsku foliju za kućanstvo, foliju za zaštitu vjetrobranskog stakla automobila od sunca ili bilo koji drugi reflektirajući materijal. Tom metodom ćete postići da radijator prestane grijati zid, a toplina prestane odlaziti van kroz vanjske zidove. Efekt će zapravo biti potpuno suprotan – toplina će se reflektirati izravno u prostoriju.

Druga verzija slične upute je da na aluminijsku foliju zalijepite komad kartona. Pri tome bi sjajna strana folije trebala biti izvana. Nakon toga stavite karton između zida i radijatora.

Dakako strana s folijom treba biti okrenuta radijatoru. Na taj način će se toplina odbijati o površinu folije i vraćati u prostoriju.