Home Zanimljivosti Zbog izmjena na Facebooku morali ugasiti popularnu stranicu

Zbog izmjena na Facebooku morali ugasiti popularnu stranicu

SHARE

Najnovije izmjene Facebookovih algoritama bitno utječu na brojne korisnike.

Naime, iz Facebooka su u siječnju rekli da će korisnici ubuduće više vidjeti objave svojih prijatelja, dok će se objave raznih medija i drugih stranica rjeđe pojavljivati u njihovu News Feedu.

Tu je promjenu sad osjetila i stranica Little Things, koju je na Facebooku pratilo 12 milijuna ljudi. Za stranicu, koja je objavljivala sadržaj iz područja zabave i lifestylea, promjene koje je Facebook uveo bile su, kako su rekli, katastrofalne.

Direktor Joe Spieser rekao je za Business Insider da su najnovije promjene u algoritmu praktički uništile 75 posto organskoga dosega stranice te utjecale i na prihode. Kažu da su morali ugasiti stranicu, što znači gubitak stotine radnih mjesta.

Spieser je rekao da su ranije bili u pregovorima za prodaju stranice Little Things. “Tvrtke koje su bile zainteresirane za akviziciju stranice prestrašile su se zbog ovih promjena i odmah napustile razgovore o prodaji, ostavljajući nas u riziku od bankrota i u konačnici donijele brzi kraj našoj nevjerojatnoj priči. Što će se dogoditi s brendom Little Things još je uvijek nesigurno”, rekao je Spieser.