Home Crna kronika Sinovi nasmrt pretukli slijepu majku kako bi otišli u zatvor?!

Sinovi nasmrt pretukli slijepu majku kako bi otišli u zatvor?!

SHARE

Žena je sama odgajala sinove nakon što im je umro otac. Živjeli su u siromaštvu i jedva se snalazili. Mrtvu majku su tri dana držali u krevetu, a onda su sami nazvali policiju

Braća Dejan (30) i Martin (38) Aleksić nasmrt su pretukli slijepu majku Javorku (68). Nakon zločina majku su stavili u krevet. Tek nakon tri dana su pozvali policiju i priznali ubojstvo.

Žena je od zadobivenih ozljeda umrla 23. veljače u kući u Trgovištu u Srbiji. Za zločin se saznalo u ponedjeljak.

Tijekom očevida na tijelu nesretne žene primijetili su brojne podljeve, a najviše su je udarali šakama po glavi.

– Braća su priznala da su ubili majku, ali dalje nisu htjeli surađivati. Oni su rekli da su je ubili u petak i da su je onda odnijeli u njezin krevet. Narednih dana razmišljali su kako da se riješe mrtvog tijela – kaže izvor blizak istrazi zaAlo.

Prema neslužbenim informacijama žena je bila slijepa, a imala je i psihičke probleme. Međutim, to je nije spriječilo da sama odgaja tri sina.

Mještani Trgovišta kažu da je Javorki umro suprug prije više godina i da se od tada posvetila djeci koju je željela izvesti na pravi put. Susjedi kažu da su Javorka, Martin i Dejan živjeli u neimaštini, ali da su se borili kako su znali.

– Nakon smrti supruga Javorka se nije udavala. Ona se posvetila djeci i radila je sve moguće poslove da bi ih prehranila.  Ništa nije odbijala samo da za njih zaradi nešto novca i osigura im hranu. Bila je uz djecu i kada su osudili Dejana zbog krađe. Stariji sin se oženio i otišao iz te bijede prije nekoliko godina – kaže susjed.

– Jedini koji je donosio prihod bio je Martin. On je radio povremeno kao pogrebnik. Bio je kulturan. Svakome je izlazio u susret i pomagao koliko je mogao. Takav je bio i njegov brat Dejan kojeg sam zadirkivao jer je bio u zatvoru. On je u šali odgovarao da mu je u zatvoru bilo mnogo ljepše nego na slobodi. Dejan je govorio: “U zatvoru se znaju pravila. Nisi gladan i radiš da ti vrijeme prođe. Tamo mi je bilo mnogo toplije nego u kući”. Braća su nam govorila da im je teško i da su više gladna nego sita – objašnjava susjed.

Mještani pričaju da su se braća dogovorila da će ubiti majku, jer su navodno željeli otići u zatvor. Drugi tvrde da im je Javorka prebacivala što tako žive i što su više gladni nego siti.

Braći je određeno zadržavanje od 48 sati, a onda će pred tužitelja.