Home Društvo Državni tajnik Milas primio novu hrvatsku državljanku – Marie Anne Perez Chocano...

Državni tajnik Milas primio novu hrvatsku državljanku – Marie Anne Perez Chocano iz Perua sa obitelji

SHARE

Povodom primitka u hrvatsko državljanstvo, u petak, 2.ožujka,  Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je Frances Marie Anne Perez Chocano iz Perua sa obitelji.

 „ Od srca vam se zahvaljujem na svemu. Bez potpore Ureda sve bi išlo puno teže“ – izjavila je Perez Chocano, koja je izrazila želju ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj.

Čestitajući joj, državni tajnik Milas je izrazio uvjerenje kako su, uz veliku ljubav koju osjeća  za domovinu svojih predaka te, uz stečeno državljanstvo ali i znanje hrvatskog jezika, stvoreni preduvjeti za ostanak te da će svoje znanje i sposobnosti, iz područja poduzetništva i administracije,  uložiti u izgradnju svoje, ali i bolje budućnosti naše zajedničke domovine – Republike Hrvatske..

milas9Frances Marie Anne Perez Chocano posljednjih pola godine je boravila u Hrvatskoj gdje je, zahvaljujući stipendiji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, učila hrvatski jezik. Podrijetlom je s otoka Brača (Milna).

Fenix-magazin