Home Zanimljivosti ISPRIČALI SE, ALI PREKASNO – ‘PA DOBRO GDJE JE TAJ UGRUŠAK?!’ Neurokirurzi...

ISPRIČALI SE, ALI PREKASNO – ‘PA DOBRO GDJE JE TAJ UGRUŠAK?!’ Neurokirurzi satima operirali mozak čovjeku za kojeg su na kraju utvrdili da im je pod nož došao omaškom

SHARE

Neurokirurg iz najveće bolnice u Keniji suspendiran je nakon što je izveo operaciju mozga na pogrešnom pacijentu, piše The Guardian.

Neviđeni skandal, o kojemu već danima bruje društvene mreže, samo je jedan u nizu incidenata koji potresaju bolnicu Kenyatta National Hospital. U istoj zdravstvenoj ustanovi osoblje je, naime, optuženo za seksualno uznemiravanje pacijenata, a nedavno je s jednoga odjela ukradena i – beba!

Osim neurokirurga, s posla su udaljeni i anesteziolog te dvije medicinske sestre, koji su bili u operacijskoj sali. Ministrica zdravstva Sicily Kariuki suspendirala je i glavnog ravnatelja bolnice, piše The Guardian.

 

Opsežna istraga pokazala je kako su prošle nedjelje u spornu bolnicu zaprimljena dva pacijenta – jedan je trebao ići na operaciju kako bi mu se uklonio krvni ugrušak u mozgu, a drugi je samo trebao dobiti odgovarajuće lijekove za oteklinu na predjelu glave.

Nažalost, liječnici su tek nekoliko sati nakon što su počeli operirati shvatili kako im na stolu leži pogrešan pacijent s obzirom da su čitavo vrijeme bezuspješno pokušavali locirati krvni ugrušak.

– Bolnica duboko žali zbog ovog događaja. Učinila je sve što je mogla kako bi osigurala sigurnost i dobrobit dotičnome pacijentu, koji se, srećom, odlično oporavlja – stoji u priopćenju iz bolnice u Nairobiju.