Home Društvo POMOZIMO, OVAJ ČOVJEK TREBA NAŠU POMOĆ: Tvrdi da su Armija BiH i...

POMOZIMO, OVAJ ČOVJEK TREBA NAŠU POMOĆ: Tvrdi da su Armija BiH i HVO jedno i otežano govori

SHARE

Širom BIH slobodno hodaju zločinci Armije BIH kojima se ne sudi. Za to vrijeme iz Sarajeva se prijeti novim tužbama HVO-u. Od Armije BIH nastradalo je 6000 Hrvata, protjerano 170.000. Presude HVO-u i ABIH su drastično različite. Ne zanma to puno Dragu. On je na granici i blokira promet te govori o multietničnosti BIH. Divne država koja ga je zaboravila. Otkud tolika ljubav prema državi koja te je zaboravila? Skoro ko logore  Armije BIH. Samo što se upravitelji tih logora normala, ne bune, a Drago se buni. Jer nema penzije. A kad nema penzije baš te briga đe je Mlaćo, đe je Cikotić, sve su to braća i drugovi. I Halilović također brat. Jednina.

Najviši ratni dužnosnici koji su trebali danas biti na sudovima u institucijama su BIH. Protiv njih Grbavac, bivši član HVO-a nikada nije digao riječ. Jer oni su jedno. Recimo protiv Šerifa Patkovića i njegove uloge u Dusini nikada slova rekao nije. Umjesto toga ovaj mladi multietničar tvrdi da su ABIH i HVO jedno.

Grbavac je poznat po tome što je služio i kako medijski skretač u doba Platforme kada ga je redovno primao Zvonko Jurišić. Malo njega malo Darija Kordića. I Kordić i Grbavac , Jurišiću su služili kao smokvini listovi.  Da  Zvonko dokaže narodu kako eto on nije izdao.

No pitanje koje se postavlja je sljedeće: Treba li hrvatski narod u BIH plaćati vojna davanja čovjeku koji tvrdi da su ABIH i HVO jedno ili mu treba uplatiti lječničku pomoć i vještačenja, koja kao građanin BIH svakako mora imati. Da se pita obitelji iz Dusine, ili roditelja one djece iz Viteza, koji nikada na sudu nisu dobili pravdu, i saznali tko je poubijao njihovu djecu Drago ne bi dobio ni marke. A tko zna. Možda baš s njihovim ubojicama traži veća prava. Jer oni su jedno.  Tako daleko ide ta ljudska bešćutonost kada je u pitanju “ja” i “moje”. Onda te boli te neka stvar za sve ostalo.

“Mi smo Zaboravljeni branitelji – borci BiH, multietnička udruga, jedna od rijetkih”, rekao je Grbavac ispravivši voditelja nakon što je pozdravio gosta emisije.

“Blokiramo prometnice povremeno, po dva- tri sata, dođu specijalci, mi se povučemo, oni odu”, rekao je Grbavac.

Na upit voditelja kako komentira to da je Edin Mušić prosvjede nazvao planirama i centar smjestio u Široki Brijeg, Grbavac je rekao da Mušić ne govori istinu: “Zaboravljeni branitelji su spontano krenuli iz Ljubuškog, Mušić je kriv jer nije zakazao sjednicu do 28. veljače, samo da je Mušić zakazao sjednicu koju su tražili HDZ 1990, SDP BiH i DF, taj zahtjev je 10.2 podnesen, bilo je 20 potpisa, a Mušić se oglušio”, kaže Grbavac.

Ultimatumi
“Piše tamo da se sve što se poslije desi je kriv Mušić, ako se ne zakaže sjednica, iako ne opravdavamo ni gospodina Boškovića”, kaže Grbavac.

Na upit voditelja do kad ostaju, Grbavac ističe da su Armija i HVO jedno. “Mi ostajemo tu, mi smo jedno, Armija i HVO, nitko nas ne može rastaviti”, rekao je Grbavac.

Svi ljudi dobre volje
“Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže, Armiju i HVO nitko neće rastaviti”, rekao je Grbavc s Bijače u Danu uživo N1 televizije.

Cijeli video Grbavčevog gostovanja pogledajte ovdje.

I. Crnjac / Dnevnik.ba

Poskok.info