Home Crna kronika NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA MOSORU Kod planinarskog doma život izgubila dva brata planinara

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA MOSORU Kod planinarskog doma život izgubila dva brata planinara

SHARE

Nezapamćena tragedija dogodila se u subotu navečer na Mosoru. Dva muškarca su izgubila živote. Radi se o poznatim planinarima s ovog područja.

Prema informacijama koje smo dobili od članova splitskog HGSS-a, tragedija se dogodila stotinjak metara zapadno od planinarskog doma Umberto Girometta. Prvi se muškarac poskliznuo na ledu koji se stvorio u neposrednoj blizini “zapadnog” izvora, te je na licu mjesta poginuo.

Na mjesto nesreće u pomoć su pokušala doskočiti dva planinara, od kojih je jednom pozlilo, nakon čega je preminuo. Tragedija je tim veća jer se radi o braći. Oba su bila nerazdvojno vezana uz svoju omiljenu planinu, uz svoj Mosor. Drugi brat bio je član HGSS-a i nekoliko planinarskih društava.

Trenutno se na mjestu ovih tragedije obavlja uviđaj, a na planinarskom domu se okuplja sve više planinara i pripadnika HGSS-a. Tijela će se vjerojatno transportirati u Split u nedjelju ujutro.

Našoj redakciji poznat je identitet oba stradala planinara, ali radi poštovanja prema obitelji zasad nećemo objaviti njihova imena.

dalmacijadanas.hr