Home Društvo Od debelih minusa do velike promjene: Ovakvo vrijeme nas očekuje idući tjedan

Od debelih minusa do velike promjene: Ovakvo vrijeme nas očekuje idući tjedan

SHARE
Zbog topljenja snijega i kiše koja će padati očekuju se poplave pa su pripreme za obranu već počele

Nakon temperature koje su se spuštale i 20 stupnjeva ispod ništice, u tjednu koji nam dolazi očekuje nas potpuno drugačije vrijeme.

Živa na termometru penjat će se tako i do 15 stupnjeva Celzijevih, koliko se najavljuje za kraj tjedna u većini zemlje.

Dok je još danas i sutra moguć snijeg u središnjem i gorskom dijelu Hrvatske, u Slavoniji kao i na Jadranu očekuje se kiša.

Sutra će prevladavati oblačno uz mjestimičnu oborinu, češću na Jadranu i područjima uz Jadran. Kiša će padati na Jadranu, u gorskim područjima i snijeg, a osobito u Lici moguća je i kiša koja se smrzava na hladnoj podlozi. U unutrašnjosti mjestimice magla. Poslijepodne i prema kraju dana snijeg i kiša koja se smrzava proširit će se na veći dio zemlje. Na krajnjem istoku do kraja dana uglavnom bez oborine.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom će biti od -5 do -1, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna od 0 do 5, na Jadranu od 9 do 15 °C.

pognoza | Autor : ScreenshotFoto: Screenshot

Temperature će se početi penjati već u utorak dok bi do kraja tjedna, odnosno subote u Slavoniji mogle doseći čak 18 stupnjeva Celzijevih.

Na zagrebačkom području mjerit će se i 15 stupnjeva Celzijevih, a za koji stupanj niže će biti temperature u Dalmaciji i Primorju.

U većini zemlje očekuje se i kiša koja će, uz topljenje snijega, povećati vodostaje pa su već počele pripreme za obranu od poplava.