Home Crna kronika Kako su iz Binga ukrali 160.000 KM: Ključno je bilo praćenje policije

Kako su iz Binga ukrali 160.000 KM: Ključno je bilo praćenje policije

SHARE

Sarajevsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mugdima Omanovića, Saše Martinovića, Enisa Mrava, Harisa Priganice i Mirze Turkovića zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje.

Prema navodima iz optužnice, grupu je organizirao Mugdim Omanović, da bi potom skupa sa ostalim optuženima od početka oktobra do polovine decembra 2017. godine uz prijetnju i upotrebu sile opljačkali poslovnicu Tržnog centra Bingo u Sarajevu i Bugojnu.

Prilikom počinjenja krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, prisluškivali su policiju na terenu kako bi znali kretanje policijskih službenika, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške i pištolje te nekoliko automobila za bijeg, navodi se u optužnici koja je proslijeđena sarajevskom Kantonalnom sudu na potvrđivanje.

Grupi se na teret stavlja da su prisvojili oko 160.000 KM, prenosi Oslobođenje. U Tužilaštvu navode da je zatraženo produženje pritvora svim osumnjičenima.