Home Društvo Predsjednica na Narodnom: Obožavam slušati Thompsona, a vole ga i moja djeca

Predsjednica na Narodnom: Obožavam slušati Thompsona, a vole ga i moja djeca

SHARE

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je jutros Narodni radio, koji otvara novouređene studijske prostore, najmodernije u ovom dijelu Europe.Novi studio otvorila je Mia Negovetić otpjevavši hrvatsku himnu, a onda su zapjevali Petar Grašo i Tonči Huljić. Potom je predsjednica progovorila o svojim glazbenim favoritima.

“Obožavam slušati Thompsona, a slušala sam ga često u automobilu s mojom djecom dok su bila mala’”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović i dodala da ju je pjesma ‘Lijepa li si’ uvijek podsjećala na domovinu dok je radila izvan Hrvatske.

Potom je zapjevala i zaplesala na pjesmu ‘Srce vatreno’, navijačku himnu hrvatskih reprezentacija, koju izvode Nered i Zaprešić Boysi.

Predsjednica kaže da ne zna hoće li ići na Europsko nogometno prvenstvo, koje danas počinje u Francuskoj.

”Hrvatska nisu politika i političari, Hrvatska smo svi mi’”, rekla je u studiju, a zatim na španjolskom poželjela našim reprezentativcima sreću i da se vrate sa zlatnom medaljom.

Komentirala je i napete političke odnose u Hrvatskoj.

“Naravno da će biti sve u redu. Prvi puta da se Hrvatska nalazi u ovoj situaciji kada postoji ovakva nestabilnost u Vladi.

U drugim državama to je normalno, ali naravno apeliram na sve političke čimbenike da ovo stanje završimo što je moguće prije zato što su ljudi nestrpljivi, treba im pokazati odgovornost, odlučnost da je država na prvom mjestu, a tek onda stranka ili drugi partikularni interesi.

Vjerujem da će Hrvatska iz ovoga izaći jača, za jedno iskustvo bogatija. Molim da vodimo računa o tome da dolazi i turistička sezona i procjena kreditnog rejtinga. Stvari su krenule dobro, imamo gospodarski rast, raste izvoz, proizvodnja, trendovi su dobri, idemo još svi zajedno uložiti malo više napora da ova turistička sezona bude najbolja da taj gospodarski rast krene i iznad tri posto”, zaključila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović