Home Društvo Evo zašto je New York Times proglasio Hrvatsku najboljom ljetnom destinacijom

Evo zašto je New York Times proglasio Hrvatsku najboljom ljetnom destinacijom

SHARE

Pod naslovom liste ‘Pet vrhunskih destinacija za ljeto’ ugledni The New York Times Hrvatskoj je dodijelio titulu najbolje zemlje za odmor.

Analizirajući više faktora i izvještaja raznih putničkih agencija i kompanija New York Times donosi veliku analizu američkih planova za ovo ljeto. Svi pokazatelji govore da će američki građani ove godine putovati više nego prošle, a među pet najpopularnijih destinacija ove godine se našla i Hrvatska

U članku naslova ‘Pet vrhunskih destinacija za ljeto’ ugledni The New York Times Hrvatsku stavlja na prvo mjesto. Naime, putnička agencija Indagare bilježi porast od 30% u rezervacijama putovanja u Hrvatsku ove godine dok stranica Expedia.com bilježi dvostruki porast u rezervacijama avionskih karata ove godine.

Josh Alexander iz Protravel International rekao je da je isplanirao nekoliko desetaka planova puta u Hrvatskoj za ovo ljeto, najviše dosad: ‘Plaže su fantastične, hrana je jako ukusna i zemlja ima bogatu kulturnu povijest i jako je tražena turistička destinacija.’

Također je rekao da je od više klijenata čuo da Hrvatsku doživljavaju kao sigurnu zemlju u svjetlu niza terorističkih napada koji se događaju u svijetu te da im je to bio presudni faktor.

Na drugom mjestu popularnih destinacija prema New York Timesu našla se Grčka, slijedi Južnoafrička Republika, Maldivi i na petom mjestu Italija.