Home Crna kronika Od smrzavanja u BiH umrle dvije osobe: Mladen pronađen na granama zamotan...

Od smrzavanja u BiH umrle dvije osobe: Mladen pronađen na granama zamotan u mrežu

SHARE

Tridesetrogodišnji Mladen Dujaković iz Čelinca prva je žrtva sibirke zime koja je posljednjih dana pogodila banjalučku regiju.

Komšije su Mladena pronašle kako spava na granama umotan u zelenu mrežu. Iz policijske uprave Banja Luka potvrđeno je da je 19. februara pored puta pronađeno tijelo M. D., piše Blic.

– Pripadnici policijske stanice Čelinac uz prisustvo ljekara mrtvozornika iz Doma zdravlja tog grada obavili su uviđaj. Tijelo je prevezeno i Zavod za sudsku medicinu gde je obavljena obdukcija i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela – pojasnili su u policiji.

Potraga mještana

Mještani u Brezičanima pričaju da je Dujaković imao težak život i da su on i brat godinama živeli sami, jer su ostali bez roditelja.

– Nisam dobro poznavao Mladena, ali sam ga često sretao. Koliko znam ponekad je radio i stvarno ne znam od čega su živjeli. Čuo sam da se on smrznuo sigurno nekoliko dana ranije, jer se po selu pričalo da je nestao – ispričao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima Mladen je često imao sukobe sa bratom koji je bio jači od njega, pa kada su saznali da je nestao sumnjali su da je to povezano.

– Bojali smo se da ga je možda jače udario i da je pao negdje. Prvo smo pretraživali teren oko kuće i nismo ga našli. Kasnije ga je jedan od komšija našao u šumi – rekao je sagovornik Blica.

Mladenov rođak Ilija Dujaković ispričao je da je nesretni mladić volio malo više popiti i da je tako vjerovatno bilo i kobne večeri.

– Čuo sam od rođaka da je nestao. Nas oko 25 ljudi iz sela se skupilo da ga tražimo, a prva dva dana sa nama je bila i policija. Prvo smo ga tražili u blizini kuće, međutim nije bilo nikakvih tragova – kaže Ilija.

Prema njegovim riječima treći dan potrage jedan od komšija je posumnjao da bi mogao biti u blizini stare škole koja se nalazi na putu iz Jošavke prema Brezičanima, jer ga je par puta vidio da tuda prolazi.

– On i moj sin su otišli na to mjesto i tek iz drugog pokušaja su ga našli. Ležao je na nekim granama koje su bile potkresane kada je neko obarao stabla. Verovatno mu je bilo hladno pa se umotao zelenom žičanom mrežom koja služi za plastenike i ograde – ispričao je Ilija.

Kaže da je čuo da je Mladen to veče bio u Jošavki gde je radio na jednoj pilani i da je čuo da je to veče pio alkohol.

– Vjerovatno da se pješke vraćao kući i da su se pomešali hladnoća i alkohol, pa je sjeo, a zatim i legao da odmori. Mladen je stvarno bio dobar momak i nije bio problematičan – pojasnio je Ilija.

Istakao je da su kasnije čuli da je tijelo Mladena prevezeno na obdukciju i da je patolog utvrdio da je umro od smrzavanja i da nije imao nikakve druge povrede.

Prije nekoliko dana vlasnik jednog kafića u Brčkom u lokalu je našao beživotno tijelo A. D. (41) kojem je dozvolio da prespava unutra.

Naime, muškarac je uveče došao do kafića i zamolio vlasnika da prespava unutra.

Čovjek mu je to dozvolio, a kada je slijedeće jutro došao u kafić našao ga je bez znakova života. Pretpostavlja se da je A. D. cijeli dan proveo napolju i da nije imao gde da se skloni od velikih minusa. Najverovatnije se radi o prirodnoj smrti.

Preminuo u kafiću

Tijelo Mladena Dujakovića prevezeno je u Banju Luku na obdukciju, a patolog je utvrdio da je preminuo od smrzavanja i da nije imao nikakve druge povrede.

Prije nekoliko dana, vlasnik jednog kafića u Brčkom u lokalu je našao beživotno tijelo četrdesetjednogodišnjeg A. D. kojem je dozvolio da prespava unutra.

Naime, muškarac je uvečer došao do kafića i zamolio vlasnika da prespava unutra. Čovjek mu je to dozvolio, a narednog jutra našao ga je bez znakova života. Pretpostavlja se da je A. D. cijeli dan proveo napolju i da nije imao gdje da se skloni od velikih minusa. Najverovatnije se radi o prirodnoj smrti.