Home Crna kronika Gomila snijega pala s krova i zatrpala Olgu Perković i njenog sina

Gomila snijega pala s krova i zatrpala Olgu Perković i njenog sina

SHARE

U 30 godina koliko radim ovaj posao nikad nisam imao slučaj u kojem je snijeg s krova ubio nekog, rekao je šerif o smrti Olge Perković (50) i njezinog sina Aarona (7)

Olga Perković (50) i njezin sin Aaron Goodstein (7) iz San Francisca otišli su na skijanje u Kirkwood. Kada su se vraćali sa skijanja natrag u vikendicu u kojoj su odsjeli, hrpa snijega veličine prikolice srušila se na njih i zatrpala ih. 

Hrpa pod kojom su ležali bila je visoka skoro metar.

– To je jako čudna nesreća – izjavio je zamjenik šerifa Spencer Pace za NY Times. Dodao je kako porast temperature uzrokuje velike gomile snijega da se jednostavno otkližu s krovova, što ponekad može ozlijediti prolaznike. No, ističe kako nikada nije čuo za slučaj da je snijeg ubio nekoga, u čak 30 godina koliko radi svoj posao.

Nakon što je Olgina majka prijavila nestanak nje i djeteta, spasioci su krenuli pretraživati skijalište. Zadnja njihova lokacija koju su mogli pronaći bilo je upravo na skijalištu gdje su skenirali svoje kartice.

Pace je istaknuo da su majka i sin najvjerojatnije do doma došli alternativnom rutom.

Oko 21 sat susjed je ugledao rukavice kraj njihove vikendice i shvatio da su zakopani ispod gomile snijega. Odmah su prebačeni u bolnicu, ali im nije bilo spasa.