Home Auto Na radost političara i direktora: Predstavljen Audi A6

Na radost političara i direktora: Predstavljen Audi A6

SHARE

Prvo se svijetu predstavio A8, potom A7, a kao šlag na torti pojavio se novi A6.

Omiljeni izbor poslovne klijantele zasigurno će postati još učestaliji izbor kupaca nakon pojavljivanja C8 serije modela.

Prekrasne siluete (neki će reći već viđene) doista odlično liježu na ovu najnapredniju limuzinu visoke klase.

Za početak će se ponudit u tek nekoliko pogonskih izvedbi, a kasnije možemo očekivati i S6, kao i famoznu “babarogu” – RS6!

Nakon što je početkom prošle godine stigao novi Mercedes-Benz E-klase, bilo je samo pitanje vremena kad će stići ‘treći mušketir’ – novi Audi A6. Šampanjac će se otvoriti na salonu u Ženevi, kad se očekuje peta generacija statusne limuzine iz Ingolstadta. Bez puno filozofije, novi je A6 umanjenica prošle godine predstavljenog modela.

Dakle išlo se na sigurno, a nova ‘šestica’ od ‘osmice’ nasljeđuje i prvoklasnu tehnologiju i izvedbu. dužinom od 4939, širinom 1886 i visinom 1457 novi je A6 sedam milimetara duži, 12 širi i dva viši.

Novi Audi A6 napravljen je u stilu slogana tvrtke iz Ingolstadta ‘Vorsprung durch Technik’ (Napredak kroz tehniku), ‘inteligentnim’ izborom materijala, kombinacijom čelika visoke i ultravisoke čvrstoće, aluminija te u kritičnim zonama i kompozitnih materijala.To osigurava povećanje torzijske čvrstoće za više od 30 posto u usporedbi s ionako vrlo čvrstim prethodnikom uz smanjenje mase za 80 kg i ‘preporuka’ je za izvrsne performanse uz povoljnu potrošnju.