Home Gospodarstvo NE PROPUSTITE: Javni poziv poduzetnicima za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti...

NE PROPUSTITE: Javni poziv poduzetnicima za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta

SHARE

Otvoren je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”. Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godina i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Projekti će biti podržani sa do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci.

“Cilj ovog poziva je osiguranje sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini. U naredne dvije sedmice ćemo održati šest info sesija u okviru kojih će svi zainteresovani moći saznati više o načinu apliciranja, a sve informacije su dostupne i na našoj online platformi Diasporainvest.ba”, kazao je šef Projekta Sanjin Arifagić.

“U okviru prvog poziva smo imali 54 aplikacije, te su za 13 firmi odobrena sredstva podrške u ukupnom iznosu od 391 000 KM. Očekujemo veliki interes investitora, s obzirom da su već prepoznati prvi rezultati realizacije projekta, te smo imali niz različitih upita o narednom krugu prijava. Pozivam sve zainteresirane da nas kontaktiraju, sudjeluju u našim info sesijama i iskoriste ovu priliku za razvoj i širenje biznisa u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Arifagić.

Javni poziv je otvoren od 26.02.2018. do 30.03.2018., a aplikacije se ispunjavaju putem online aplikacije na linku www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.

Naredne info sesije:

Banja Luka – Hotel Bosna (7. ožujak, 11 sati)

Mostar – Hotel Mostar (9. ožujak, 11 sati)

Tuzla – Kantonalna privredna komora Tuzla (12. ožujak, 11 sati)

Bijeljina – Hotel Drina (13. ožujak, 11 sati)