Home Nekategorizirano ‘Odrezat će mi cijeli penis zbog raka, sad mi je već svejedno…’

‘Odrezat će mi cijeli penis zbog raka, sad mi je već svejedno…’

SHARE

Dale Clarke (25), stolar iz Newcastlea u Velikoj Britaniji toliko je očajan da kaže kako bi mu sad već bilo svejedno da mu penis posve odstrane. On se bori s uznapredovalim, terminalnim rakom penisa od sredine lanjske godine kada je napipao izraslinu veličine bobice grožđa.

Prošao je pet kirurških zahvata i 11 ciklusa radioterapije i kemoterapije. Ništa od toga nije mu pomoglo. Liječnici su rekli da je on jedan od najmlađih muškaraca kojeg su liječili od raka penisa te da ima jedan od najagresivnijih oblika koji su ikada vidjeli.

Dio penisa su mu već uklonili, a svjestan je da rezovima nije kraj te da će vjerojatno ostati bez cijelog spolovila. Osim zdravlja, ovom nesretnom muškarcu uništen je i seksualni život – izgubio je osjet u spolnom organu i postao nesposoban za taj čin, otkriva Daily Mail.

Živi sa zaručnicom Paige Kindom (24) s kojom očekuje curicu, zovu je “malim čudom”. Njemu je to drugo dijete, već ima 6-godišnjeg sina Colea. Kaže da pokušava ostati pozitivan i usredotočiti se na stvaranje sretnih sjećanja sa svojom obitelji. Nastavio je s planovima za vjenčanje u Las Vegasu.

Dale napominje da je sa svojom strašnom pričom izašao u javnost jer želi upozoriti druge muškarce da potraže pomoć liječnika čim posumnjaju da nešto nije u redu.

– To me potpuno uništilo kao osobu. Borim se s odlascima na zahod, a od svojeg penisa nemam ništa osim pokušaja uriniranja. Nemam nikakvih osjeta. Rak je sve izjeo i uskoro ću vjerojatno sve izgubiti. Ali, ja sam vojnik. Imam svoju djecu o kojoj trebam razmišljati. Ne mogu biti sebičan i samo odustati od svega – kaže.

– Seksualni dio mojeg života je gotov i prihvaćam to. Mogu ga cijelog odrezati i to mi ne bi smetalo, eto do čega je došlo. Znam da je rak terminalan, ali ne planiram otići još nekoliko godina. Želim promatrati svoju djecu kako odrastaju. Kemoterapija je bila pakao, i ako mi kažu da moram na još jedan ciklus, vjerojatno neću pristati – dodao je.

Njegov sin je bio više puta s njim u bolnici. Nije shvaćao što mu se s tatom događa, ali znao je da nije ništa dobro. Da će dobiti još jedno dijete, Dale i njegova zaručnica saznali su dva mjeseca nakon dijagnoze, rekla mu je dok je ležao u bolnici. Njoj je to prvo dijete i presretna je zbog toga što će postati majka.

– Volimo jedno drugo, a ova dijagnoza nas je samo još više zbližila. Sve smo jači kao par i suočavamo se sa svakim danom tako kako dolazi. On je nešto najbolje što mi se dogodilo i sretna sam što je ušao u moj život. Zahvaljujući njemu promatram život na drugi način – ispričala je Paige.

Na internetskoj stranici justgiving.com pokrenuta je akcija skupljanja donacija za Dalea kako bi mu bilo malo lakše proći kroz sve što ga još čeka. Naime, trenutačno nema snage raditi kao prije i privređivati. Njegova obitelj kaže da je jako puno radio dok je bio zdrav, bio je vrlo aktivan.

Rak penisa najčešći kod starijih muškaraca

Centru za hipertermiju u Hannoveru, u klinici dr. Petera Wolfa, kažu da je karcinom penisa zloćudno oboljenje penisa te da se pretežno javlja tek poslije 60. godine života.

“U skoro 95% slučajeva je u pitanju degeneracija kožice glavića, pretkožice penisa i sluznice mokraćovoda (karcinom pločastog epitela). Karcinom penisa iznosi jedan posto svih zloćudnih oboljenja raka, što iznosi 0,4 nova oboljenja na 100 000 osoba godišnje.

Crvenilo, svrab, kvržice na glaviću ili u okolini korijena penisa, su naznake bolesnih promjena penisa. Može doći do krvarenja pri dodiru pogođenog mjesta, kao i do otoka limfnih čvorova na preponama.

Karcinomi penisa, u pravilu, nisu bolni. Opipljivi, veliki limfni čvorovi, otvrdnjavanja i edemi kompletnog penisa kao i smetnje pri ispuštanju mokraće su također simptomatični za karcinom penisa. Jasna dijagnoza se uspostavlja samo biopsijom.”