Home Crna kronika DETALJI BRUTALNOG UBOJSTVA HRVATICE U AUSTRIJI Sara je otišla trbuhom za kruhom,...

DETALJI BRUTALNOG UBOJSTVA HRVATICE U AUSTRIJI Sara je otišla trbuhom za kruhom, zaposlila se u hotelu, a onda je napravila kobnu grešku…

SHARE

Izbo ju je nasmrt nožem, a kad su pred stan stigli specijalci, otvorio je vrata, predao se i priznao zločin. To su neke nove pojedinosti o ubojstvu Sarajke Katane, 46-godišnjakinje iz Kloštar Ivanića koju je u ponedjeljak ujutro u njezinu stanu u Bad Schallerbahu ubio dvije godine mlađi suprug Dragan.

Upravo on je pokrenuo brakorazvodnu parnicu koja je bila u tijeku, a posljednje ročište održano je prošli mjesec na sudu u Ivanić Gradu.

Roditelji u šoku

U Vukovarskoj ulici 15 H u Kloštar Ivaniću neožbukana prizemnica iz koje je Drago u nedjelju krenuo u Austriju zaključana je.

– Proš’o sam rat, poginuo mi je bratov sin, ali ovo me slomilo. Kako ću ja sad u kuću njihovima – kroz suze nam govori 67-godišnji otac Dragana Katane, koji živi samo nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj su mu živjeli sin i snaha s dvoje djece od 13 i 18 godina.

– Ona je ostavila njega i djecu prije možda godinu i otišla u Austriju. Što je bilo među njima, ne znam. On je tražio rastavu i znam da je trajao sud. Mi smo se doselili iz Kiseljaka 1994. godine, radio sam ja u Njemačkoj, a i Drago je radio četiri godine u Njemačkoj. Čuo sam da je s djecom vikend prije bio kod nje i da je sve bilo u redu. Vratio se s djecom i ponovo otišao u nedjelju i onda se to desilo. Tragedija, velika tragedija, što da vam kažem – u nevjerici kaže otac i pita ima li šanse da mu se sinu sudi u Hrvatskoj.

Svega stotinjak metara dalje kuća je u kojoj žive Sarini roditelji i sestra.

– Mi smo na vijestima saznali što se dogodilo. Njezina je kći prepoznala zgradu i čula da joj je majka ubijena. Kad je Sara otišla u Austriju, živjela je kod sestre šest mjeseci, a on je htio doći k njoj, ali ona još nije imala posao i stan. Onda je on podnio zahtjev za rastavu i mislio da ona neće pristati, ali ona je pristala.

Već je osigurala i sobu i upis u školu za sina i htjela ga je odvesti sa zadnjeg ročišta sa sobom, ali nije bilo socijalne radnice pa je sud odgođen za svibanj. U četvrtak se Drago s djecom vratio iz Austrije i unuci su nam rekli da je sve bilo u redu. Sara je njemu rekla da može doći ako neće raditi gluposti. Nije ona bila ta koja je htjela rastavu… – pričaju roditelji ubijene.

Nasilan prema kćeri

Ali, kažu kako je Dragan bio nasilan i da je u njihovoj kući intervenirala policija i to na poziv njihove kćeri. Sara je tada već bila u Austriji.

Sara Katana dobila je posao u tamošnjem hotelu Valentino. A onda je napravila kobnu grešku. Suprugu od kojeg se razvodila rekla je svoju adresu. Sara Katana još je jedna u nizu žrtava ostavljenih supruga. I da apsurd bude veći – ona nije bila ta koja je željela razvod. Dragan se, kažu, liječio od depresije, bio je dobar i vrijedan, ali i nasilan.