Home Društvo Hrvatska te zove: MORH poziva muškarce na upis u vojnu evidenciju u...

Hrvatska te zove: MORH poziva muškarce na upis u vojnu evidenciju u 2018.

SHARE

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske pozvalo je danas sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Iz MORH-a ističu kako je riječ o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave. Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja te članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se potražiti OVDJE.

Izvor: HINA