Home Crna kronika Počinje suđenje zbog ucjene i neovlaštenog fotografiranja: Fatalna Saška ima dokaze da...

Počinje suđenje zbog ucjene i neovlaštenog fotografiranja: Fatalna Saška ima dokaze da ona nije kriva?

SHARE

Svećenik se obratio istražnim organima te su Sašku i njezina dečka uhitili nakon što im je dao 15.000 KM u označenim novčanicama. Zbog ucjene su optuženi i njezin dečko Aleksandar…

Saška Kovačević (23) iz Modriče te njezini pomagači Milo Joksimović i Aleksandar Vasiljević danas će se na Osnovnom sudu u Doboju naći oči u oči s katoličkim svećenikom I. K., koji ih je tužio za iznudu oko milijun kuna i ucjenu snimkama navodnog seksa koji je imao s jednom djevojkom dok je još bio u službi u Gradačcu.

– Suđenje nije otvoreno za javnost, tako je odlučila sutkinja Vesna Mikerević, potpredsjednica suda – priopćili su na sudu. Fatalna Saška je neko vrijeme bila u pritvoru, a izašla je nakon što se nagodila s Okružnim tužiteljstvom. Potpisala je sporazum o priznavanju krivice temeljem kojeg joj je sud odredio jednogodišnju kaznu zatvora zbog počinjenja kaznenih djela ucjene i neovlaštenog fotografiranja.

– Morala se nagoditi jer joj je to savjetovao odvjetnik kako joj ne bi izrekli veću kaznu. Ali ona ima brojne dokaze koji idu njoj u korist i koje je spremna javno objaviti – rekao nam je Nedjeljko Kovačević Bato, Saškin otac.

Afera koja je potresla Katoličku crkvu u BiH otkrivena je lani u kolovozu u okviru akcije “Steroid”. Svećenik se obratio istražnim organima te su Sašku i njezina dečka uhitili nakon što im je dao 15.000 KM u označenim novčanicama. Zbog ucjene su optuženi i njezin dečko Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimović iz Modriče. Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja, jer se više puta svećeniku predstavio kao inspektor SIPA-e. Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe dvaju satova, boce alkoholnog pića te 50 KM iz župnog ureda. Neslužbeno doznajemo da bi Saškini odvjetnici na suđenju mogli iznijeti nove dokaze koji bi mogli dodatno kompromitirati svećenika.