Home Nekategorizirano NAJOMRAŽENIJI HRVAT U AMERICI IDE U ZATVOR: Sud mu je zaplijenio gotovo...

NAJOMRAŽENIJI HRVAT U AMERICI IDE U ZATVOR: Sud mu je zaplijenio gotovo svu imovinu, a sve zbog…

SHARE

Najomraženiji čovjek u Americi, sin imigranata iz Albanije i Hrvatske, osuđen je na zatvorsku kaznu od sedam godina, javljaju svjetski mediji

Martin Shkreli došao je na loš glas kada je 2015. godine, dok je bio direktor tvrtke Turning Pharmaceuticals, povisio cijene lijekova koji su se koristili između ostalog i za AIDS za oko 5000 posto. Tada je izjavio da je “potreba za zaradom tvrtke sasvim razumna”.

Shkreli je optužen da je prevario mnoge investitore te koristio svoju drugu farmaceutsku tvrtku Retrophin kako bi otplatio svoje privatne dugove. U rujnu je završio u zatvoru zbog prijetnji Hillary Clinton na Facebooku.

 

U dvije objave ponudio je 5.000 dolara svakome tko “ugrabi vlas njezine kose” tijekom turneje predstavljanja njezine nove knjige.

 

BBC piše da je Shkreli plakao tijekom izricanja kazne na sudu u Brooklynu. Njegov odvjetnik Benjamin Brafman na sudu je izjavio: “U nekim trenucima ga želim zagrliti i utješiti, a ponekad ga želim udariti u lice.” Prošlog mjeseca Shkreli se u pismu sucu pokajao te napisao: “Bio sam budala.”

Uz zatvorsku kaznu zaplijenjena mu je imovina vrijednosti 7,4 milijuna dolara.