Home Crna kronika Bizarna nesreća u Imotskom: ‘Prema djeci je jurio kombi bez vozača, samo...

Bizarna nesreća u Imotskom: ‘Prema djeci je jurio kombi bez vozača, samo pukom srećom spasili su živu glavu!’

SHARE

– Ljudi moji prepao sam se kao nikada, kada mi je sin koji ide u prvi razred Srednje škole u Imotskom samo kratko ispričao što se dogodilo u četvrtak navečer, na njegovu putu iz škole prema glavnom kolodvoru u Imotskom, gdje se trebao ukrcati i vratiti doma.
Rekao mi je: “Tata dok smo bili na putu za kolodvor netko je poviknuo ‘bježite, ide kombi’. Skočili smo i maknuli se i onda se pored nas sjurio žuti kombi, prešao glavnu prometnicu i zabio se u ogradu kod jedne kuće. Sva sreća što smo bili spretni, ali i sretni”.
Ovu je za Slobodnu Dalmaciju  ispričao Ante Šitum, roditelj koji je i poslao fotografije s mjesta nesvakidašnje nesreće koja je, zaista, zahvaljujući velikoj sreći, prošla s razbijenim prednjim dijelom kombija imotskog prijevoznika đaka, i prilično razbijenom željeznom i betonskom ogradom kuće jedne Imoćanke, koja se nalazi nasuprot samoga kolodvora u Ulici kralja Zvonimira.
A što se zapravo zbilo? Kao i svake večeri, kombi za prijevoz đaka uredno je, kao i ostali autobusi, u očekivanju đaka bio parkiran na autobusnom kolodvoru u Imotskom. Odmah do parkirališta je i nizbrdica, zapravo glavna prometnica koja spaja kolodvor s Ulicom kralja Zvonimira i koja je vrlo frekventna baš u vrijeme završetka nastave. Nešto iza 19 sati, prema pričanju očevidaca, pokrenuo se žuti kombi, i na veliku sreću izbjegavajući djecu te parkirane automobile, dobio ubrzanje niz nizbrdicu, prešao Ulicu kralja Zvonimira i zabio se u betonski zid i željeznu ogradu privatne kuće.
U tom trenutku ni jedan automobil nije prošao ulicom! Policija je obavila očevid, i kako doznajemo iz Policijske uprave, u tijeku je postupak utvrđivanja svih okolnosti pokretanja parkiranog kombija. Rečeno nam je, također, da za jednu osobu, vlasnika vozila slijedi izdavanje obveznoga prekršajnog naloga, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, jer se radilo o prometnoj nesreći s materijalnim posljedicama.
No, slijedi i priča jednog drugog djelatnika firme, u čijem je vlasništvu kombi. Ona po prilici izgleda ovako.
Istina je da je kolega koji vozi kombi izišao iz njega i uredno ga parkirao. U bravi je ostavljen i ključ sa zaključanim volanom. Vidjeli smo, tvrdi taj vozač, da je netko ušao u kombi i onda u krivini, nakon sedamdesetak metara i iskočio. Da se auto samo pokrenulo sa zaključanim volanom već nakon desetak metara udario bi u trotoar i zemljani prostor.
Sve u svemu, ono najbitnije je da nitko nije nastradao. Šteta će se nadoknaditi, kazna će se platiti. Ovo ostaje kao dobra opomena svima, da bolje paze kako ostavljaju automobil.