Home Kultura ‘SRETAN TI ROĐENDAN, DOBRI I DRAGI PRIJATELJU!’ Otkriveno tko je hrvatski svećenik...

‘SRETAN TI ROĐENDAN, DOBRI I DRAGI PRIJATELJU!’ Otkriveno tko je hrvatski svećenik kojem je Balašević posvetio svoju čuvenu pjesmu usred koncerta

SHARE

Mnogi su se začudili kada je negdje sredinom splitskog koncerta, održanog u Spaladium areni u petak navečer, pjesmom ‘Portret mog života’ Đorđe Balašević čestitao 59. rođendan svom jakom dobrom prijatelju, splitskom svećeniku don Juri Strujiću, piše Slobodna Dalmacija.

Novosadski kantautor nazvao ga je dragim i dobrim čovjekom, u kojem nema ni trunke zla te otkrio kako je upravo don Jure od njega tražio da napiše pjesmu o vječnoj borbi između svjetla i tame. Bila je to izvrsna uvertira za ‘Ne lomite mi bagrenje’, pjesmu koju je 2011. na sarajevskom koncertu, na 20. obljetnicu pada Vukovara, Balašević posvetio hrvatskom gradu heroju.

Po društvenim mrežama ubrzo je krenula rasprava o tome tko je zapravo don Jure Strujić. Vjernici ga uglavnom jako dobro znaju i za njega imaju samo riječi hvale. Omiljen je bio u Spinutu, gdje je godinama bio župnik Pohođenja Blažene Djevice Marije, kao i u Sitnom Donjem gdje je vodio župu Presvetog Trojstva.

Crkva i novi mediji, kao i evangelizacija u 21. stoljeću, njegova su specijalnost, a zahvaljujući Balaševićevim riječima, tko zna, možda se aktivnije u javnosti prihvati i ekumenskog rada…

Mario Todorić/Hanza Media

Don Jure Strujić