Home Zanimljivosti Žena koja je izgubila pamćenje plače svaki put kad joj kažu da...

Žena koja je izgubila pamćenje plače svaki put kad joj kažu da ju je muž ostavio

SHARE

Ženu koja je zbog bolesti izgubila pamćenje plače svaki put kad ju podsjete da ju je suprug ostavio nakon što se razboljela. Veronika Mescheryakova (29) iz Kazana u Rusiji pati od degenerativne bolesti porfirije zbog koje je izgubila kratkoročno pamćenje.

Zbog toga se ne sjeća da se suprug razveo od nje u studenom prošle godine i svaki dan joj netko mora ponovo priopćiti da se on neće vratiti kući s posla. Njih dvoje su se vjenčali prije nego je Veronika oboljela, a razlozi zbog kojih je on zatražio razvod nisu objavljeni, piše Daily Mail.

Ona svaki dan misli da je on na poslu, a svake večeri joj majka mora ponovno reći da ju je ostavio nakon čega ona plače. Njena priča je objavljena u ruskim medijima, a mnogobrojni čitatelji su izrazili suosjećanje s njom.

Tako mi ju je žao da i se i meni plače, komentirao je jedan na društvenim mrežama, dok je drugi predložio da joj kažu da je ona njega ostavila.

Osim gubitka pamćenja, Veronika zbog bolesti mora ponovo učiti hodati, a njena majka koja je uz nju tijekom terapija nada se da će joj kći uskoro ponovno prohodati i pomiriti se s bivšim mužem.

Porfirija je inače skupina poremećaja koji uzrokuju remećenje enzima i kao rezultat toga dolazi do nakupljanja porfirina koji pomažu radu crvenih krvnih zrnaca. Porfirin je iznimno bitan, no kad se u tijelu skupi prevelika razina može uzrokovati poremećaje u normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Simptomi porfirije uključuju bolove u trbuhu, nogama, mišićima, halucinacije, probleme s disanjem i orijentacijom, napadaje i preskakanje srca.